S. Krėpšta: reikia panaikinti atotrūkį tarp mokesčių tarifų ir darbo santykių apmokestinimo

Sumažintas atotrūkis tarp mokesčių tarifų ir darbo santykių apmokestinimo leistų didinti pensijas, sako prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta.

 Pasak prezidento patarėjo, vienas siūlymų, kaip tai pasiekti, – mažinti dyzelino lengvatą penktadaliu.<br>J.Butkutės nuotr.
 Pasak prezidento patarėjo, vienas siūlymų, kaip tai pasiekti, – mažinti dyzelino lengvatą penktadaliu.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-05 11:04

"Mes siūlome per keletą metų turėti aiškų tikslą, kad tikrai norime sumažinti daugelio senjorų skurdą, ištraukti galbūt net šimtus tūkstančių senjorų iš spąstų ir pakelti vadinamąją pakeitimo normą, santykį tarp vidutinės pensijos ir vidutinio atlyginimo nuo dabartinių 40 proc. link 50 proc.", – "Žinių radijo" laidoje "Pozicija" sakė S. Krėpšta.

Pasak prezidento patarėjo, vienas siūlymų, kaip tai pasiekti, – mažinti dyzelino lengvatą penktadaliu.

"Kiti pasiūlymai – sumažinti atotrūkius tarp mokesčių tarifų ir darbo santykių apmokestinimo, kitų pajamų, gaunamų iš kapitalo prieaugio ar dividendų. Dabar yra atotrūkis 5 proc. punktų. Darbo santykių standartinis tarifas yra 20 proc., kitų pajamų – 15 proc. Tai matome kaip išimtį, kurią būtų teisinga panaikinti", – laidoje teigė S. Krėpšta.

Kaip ELTA jau rašė, Seimas spalį priėmė svarstyti prezidento G. Nausėdos siūlymą kitas nesusijusias su darbo santykiais pajamas iš turto pardavimo, nuomos, autorinių atlyginimų ne iš darbdavio, honorarų, azartinių lošimų laimėjimų, dovanų, prizų ne iš darbdavio apmokestinti 20 proc. tarifu. Šiuo metu tarifas siekia 15 proc.

 

2019 11 05 09.08 val. L.B.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.