Ilgametė LRT vyriausioji teisininkė D. Apšegienė prisijungė prie „AAA Law“

Nuo šių metų lapkričio autorių teisių, žiniasklaidos teisės ir darbo teisės ekspertė Daiva Apšegienė prisijungė prie advokatų profesinės bendrijos „AAA Law“. Iki tol ji 16 metų formavo LRT teisinę politiką ir daugiau nei dešimtmetį vadovavo LRT Teisės skyriui. 

 Daiva Apšegienė specializuojasi autorių teisių, gretutinių teisių žiniasklaidos teisės ir darbo teisės srityse.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Daiva Apšegienė specializuojasi autorių teisių, gretutinių teisių žiniasklaidos teisės ir darbo teisės srityse.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2019, 12:57 PM

Sukūrė ne vieną žiniasklaidos teisės precedentą

Dirbdama LRT Teisės skyriuje D. Apšegienė pasiekė svarių laimėjimų – apgynė nacionalinio transliuotojo poziciją bylose dėl garbės, orumo ir dalykinės reputacijos pažeidimų, taip pat bylose dėl Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimų bei dėl Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodekso pažeidimų. Didelės reikšmės turėjo Daivos apginta LRT pozicija bylose su valstybės institucija dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimų, šių bylų metu buvo suformuota nauja teisminė praktika.

„Žiniasklaidos teisės bylos sulaukia didžiulio rezonanso tiek dėl to, jog liečia plačiąją visuomenę, auditorijai įdomius ir žinomus asmenis, tiek dažnu atveju dėl nesuformuotos teisminės praktikos. Atstovaudama nacionaliniam transliuotojui, ne sykį dirbau su atvejais, kurie sukurdavo precedentus tolimesnėms teismo byloms. Tikiuosi šią vertingą patirtį sėkmingai pritaikyti dirbdama kaip išorinė žiniasklaidos teisės ekspertė“, – komentuoja D. Apšegienė.

Antras „AAA Law“ plėtros etapas šį rudenį

D. Apšegienė specializuojasi autorių teisių, gretutinių teisių žiniasklaidos teisės ir darbo teisės srityse. Jai prisijungus prie „AAA Law“, šios advokatų profesinės bendrijos technologijų ir žiniasklaidos teisės srityje dirba 3 patyrusios teisininkės.

Tai jau antras bendrovės plėtros etapas šį rudenį. Prieš kelis mėnesius ji įkūrė tarpdisciplininį Bankininkystės ir finansinių paslaugų kompetencijų centrą, kai prie kontoros prisijungė asocijuotas partneris dr. Tomas Ambrasas drauge su trimis finansų rinkos ekspertais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.