„Tata Steel“ Europoje atleis iki 3 tūkst. darbuotojų

Indijos plieno gamintoja „Tata Steel“ pirmadienį pranešė atsisakysianti 3 tūkst. darbo vietų Europoje dėl restruktūrizacijos po planuoto susijungimo žlugimo.

 Vienas iš būdų pagerinti grupės finansinę padėtį yra sumažinti darbuotojų išlaidas, o tai reiškia „maždaug 3 tūkst. darbuotojų atsisakymą „Tata Steel“ padalinyje Europoje, sakoma bendrovės pranešime.<br> AFP nuotr.
 Vienas iš būdų pagerinti grupės finansinę padėtį yra sumažinti darbuotojų išlaidas, o tai reiškia „maždaug 3 tūkst. darbuotojų atsisakymą „Tata Steel“ padalinyje Europoje, sakoma bendrovės pranešime.<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2019, 9:48 AM

Po kelių savaičių spekuliacijų buvo paskelbta, kad plieno milžinė, kuri turi 11 tūkst. darbuotojų Nyderlanduose, panaikins kelis tūkstančius darbo vietų, kad galėtų išspręsti struktūrinius iššūkius ir sumažėjusios plieno paklausos Europoje keliamas problemas, kurias dar labiau didina JAV ir Kinijos prekybos konfliktas.

Visame žemyne grupė turi apie 20 tūkst. darbuotojų.

Vienas iš būdų pagerinti grupės finansinę padėtį yra sumažinti darbuotojų išlaidas, o tai reiškia „maždaug 3 tūkst. darbuotojų atsisakymą „Tata Steel“ padalinyje Europoje, sakoma bendrovės pranešime.

„Tata Steel“ teigė, kad maždaug du trečdaliai iš panaikintų darbo vietų bus susiję su administracijos darbuotojais.

„Plieno paklausos stagnaciją Europos Sąjungoje (ES) ir pasaulinius perteklinius pajėgumus dar padidino prekybos konfliktai, kurie Europos rinką pavertė dempingo tašku dėl perteklinės plieno pasiūlos pasaulyje“, – pareiškė bendrovė.

„Kartu su žymiai padidėjusiais apyvartinių taršos leidimų kaštais, tai privertė nedelsiant imtis bendrovės finansinės veiklos gerinimui skirtų veiksmų“, – teigiama pareiškime.

„Tata Steel“ pranešimas paskelbtas po to, kai gegužę žlugo planuotas susijungimas su Vokietijos pramonės konglomeratu „Thyssenkrupp“, kuriuo buvo siekiama sumažinti plieno importą iš Kinijos.

Abi grupės nutraukė derybas, kai ES pareiškė neleisianti susijungti dėl su grėsme konkurencijai susijusių priežasčių.

Tuomet „Thyssenkrupp“ paskelbė apie planus panaikinti 6 tūkst. darbo vietų, daugiausia Vokietijoje, ir pateikė skundą ES teismui prieš Europos Komisiją dėl susijungimo planų blokavimo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.