Lietuvos ekologiškų produktų gamintoja įžengė į JAV rinką

Ekologiškų produktų gamintoja „Auga group“ savo produkcija pradėjo prekiauti JAV prekybos tinkle „Costco.“

Šiuo metu „Costco“ ir keliuose mažesniuose prekybos centruose prekiaujama lietuviška ekologiška sriuba. Tikimasi, kad netrukus prekybos vietas pasieks ir kita bendrovės produkcija.
Šiuo metu „Costco“ ir keliuose mažesniuose prekybos centruose prekiaujama lietuviška ekologiška sriuba. Tikimasi, kad netrukus prekybos vietas pasieks ir kita bendrovės produkcija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-22 11:04

„JAV ekologiškų produktų rinka yra pati didžiausia pasaulyje ir, žinoma, pati konkurencingiausia. (...) Tad patekę į JAV rinką konkuruojame su viso pasaulio gamintojais“, – pranešime sako „Auga group“ ekologinių produktų vystymo ir komercijos vadovas Laurynas Miškinis.

Kaip praneša grupė, šiuo metu „Costco“ ir keliuose mažesniuose prekybos centruose prekiaujama ekologiška sriuba. Tikimasi, kad netrukus prekybos vietas pasieks ir kita bendrovės produkcija.

JAV ekologiškų maisto produktų rinka šiuo metu siekia apie 44 mlrd. eurų ir sudaro beveik pusę visos pasaulinės ekologiškų produktų rinkos.

Bendrovės galutiniam vartojimui skirtų produktų pakuotėse segmento pardavimo pajamos per 2019 metų pusmetį išaugo 84 proc.

„Auga group“ šiuo metu eksportuoja apie 80 proc. visos pagamintos produkcijos, o eksporto geografiją sudaro daugiau kaip 30 rinkų visame pasaulyje.

Kaip skelbta anksčiau, šiais metais „Auga group“ savo gaminius taip pat pradėjo tiekti Švedijos maisto prekių platintojams „Di Luca & Di Luca“ ir „Midsona“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.