Darbdavių konfederacijos atstovė J. Blažytė: G. Nausėdos pasiūlymas dėl tėvadienio yra svarstytinas

Lietuvos darbdavių konfederacijos prezidiumo narė Jolanta Blažytė po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda sakė, kad šalies vadovo siūlymas laisvadienius suteikti ir vieną vaiką auginantiems tėvams turėtų būti apibrėžtas kiekvienoje įmonėje atskirai.

Jolanta Blažytė.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
Jolanta Blažytė.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2019, 5:42 PM, atnaujinta Nov 25, 2019, 5:46 PM

Vis dėlto J. Blažytė pažymi, kad, nors valdžia turėtų lanksčiau reguliuoti darbdavio ir darbuotojo santykius, šis prezidento siūlymas, jos teigimu, bus apsvarstytas.

„Mūsų pozicija yra ta, kad šitas punktas būtų apibrėžtas kolektyvinėse sutartyse kiekvienoje įmonėje. (...) Tai dar turėtų būti ilga diskusija tam tikrose grupėse“, – pirmadienį po susitikimo su G. Nausėda surengtoje spaudos konferencijoje sakė J. Blažytė.

Kartu Darbdavių konfederacijos prezidiumo narė pabrėžė, kad G. Nausėda pateikė savo siūlymo argumentus, tačiau neslėpė, jog verslui nėra naudingas valdžios kišimasis į veiklos organizavimą.

„Verslui apskritai nenaudinga, kai valdžia, turėdama kažkokius motyvus, bando visaip reguliuoti darbdavio ir darbuotojo santykius. Manau, kad turėtų būti didesnis lankstumas, bet, iš kitos pusės, prezidentas pateikė daug argumentų, kurie yra svarstytini, ir galbūt mes, juos visus giliau išanalizavę, tam ir pritarsime“, – pridūrė J. Blažytė.

ELTA primena, kad prezidentas siūlo pakeisti Darbo kodeksą, suteikiant vieną papildomą poilsio dieną per mėnesį vieną arba du vaikus iki 12 metų auginantiems tėvams arba auginantiems neįgalų vaiką iki 18 metų.

Šiuo metu mamadieniai ir tėvadieniai suteikiami du ir daugiau vaikų iki 12 metų auginantiems asmenims arba tėvams, auginantiems neįgalų vaiką iki 18 metų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.