INVEGA pripažinta gerosios valdysenos lydere tarp mažųjų valstybės valdomų įmonių

Valdymo koordinavimo centras, apžvelgdamas ir įvertindamas 2018–2019 m. valstybės valdomų įmonių (VVĮ) valdyseną ir pagrindinius pokyčius, šiemet lydere mažųjų valstybės valdomų įmonių kategorijoje pripažino UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA).

  INVEGOS generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas.<br> UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) nuotr.
  INVEGOS generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas.<br> UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 1:24 PM

„Džiaugiamės ir didžiuojamės gavę tokį įvertinimą. Tokiam rezultatui pasiekti neabejotinai svarbus ne tik įmonės vadovybės, bet ir valdybos, stebėtojų tarybos ir, žinoma, akcininko kryptingas darbas. Kartelė pakelta aukštai ne tik kitoms VVĮ, bet ir mums patiems. O tai motyvuoja nuolat galvoti apie gerųjų valdysenos praktikų palaikymą ir tolesnį tobulinimą. Aukštas valdysenos lygis užtikrina įmonės veiklos stabilumą, patikimumą bei rezultatų tvarumą. To iš mūsų ir tikisi akcininkas, t. y. valstybė “, – teigia INVEGOS generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas.

VVĮ valdymo kokybė vertinama pagal kasmet Valdymo koordinavimo centro sudaromą VVĮ gerosios valdysenos indeksą. Jis nustatomas atsižvelgiant į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) pateiktas rekomendacijas Lietuvai, „Nasdaq“ bendrovių valdymo kodeksą, Nuosavybės gairių, Skaidrumo gairių ir Atrankos gairių nuostatas bei kitus VVĮ veiklą reglamentuojančius dokumentus ir geriausias pasaulines korporatyvinio valdymo praktikas.

Indekso metodika kasmet peržiūrima bei atnaujinama tiek siekiant reaguoti į pokyčius VVĮ veiklą reguliuojančiuose teisės aktuose ar besikeičiančiose valdysenos praktikose, tiek siekiant didinti indekso patikimumą ir pajėgumą kokybiškai atspindėti VVĮ valdyseną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.