„Avitelos prekybos“ vadovas: stambios prekybos mokestis mums reikštų bankrotą

„Avitelos prekybos“ vadovas Rolandas Rimkevičius sako, kad stambios prekybos mokestis įmonei reikštų bankrotą.

„Avitelos prekybos“ vadovas sako, kad stambios prekybos mokestis įmonei reikštų bankrotą.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Avitelos prekybos“ vadovas sako, kad stambios prekybos mokestis įmonei reikštų bankrotą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2019, 2:21 PM

„Avitelos prekybos“ pelnas paskutinius trejus metus nesiekė 1 procento. Toks mokestis mums reikštų bankrotą. Taip nukentėtų ne tik vartotojas, nes didieji monopolistai dar sustiprintų savo pozicijas. Nukentėtų ir tie gyventojai, kurie turi įsigiję prekes, kuriems nebegaliotų garantijos. Jų skaičiuojama apie 170 tūkstančių. Darbuotojų yra apie 300“, – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto klausymuose trečiadienį sakė R.Rimkevičius.

Seimas po pateikimo yra pritaręs „valstiečių“ frakcijos narių Tomo Tomilino, Jono Jaručio ir Virgilijaus Poderio siūlymui apmokestinti stambią prekybą.

Kaip teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte, pardavėjas, kurio per kalendorinį mėnesį bendra atlygio (išskyrus pridėtinės vertės mokesčio) už Lietuvos teritorijoje vartotojams parduotas prekes suma viršytų 2 mln. eurų, turėtų apskaičiuoti mokėtiną prekybos mokesčio sumą, taikydamas 1 proc. mokesčio tarifą.

Lenkija 2016 m. įvedė apyvartos mokestį prekybos įmonėms, tačiau, Europos Komisijai (EK) pradėjus teisinę procedūrą dėl galimai neteisėtos valstybės pagalbos daliai verslo, šalis įšaldė jo taikymą iki 2020 metų.

Lietuvai įvedus stambios prekybos mokestį, EK galėtų pradėti pažeidimo procedūrą, naujienų agentūrai „Elta“ yra sakiusi Prekybos įmonių asociacijos vykdomoji direktorė Rūta Vainienė.

„Šitas teisines procedūras pradėtų EK, kaip ji darė Vengrijoje, Slovakijoje, Lenkijoje. Aišku, aš nesu atsakinga už EK ir galbūt reikėtų pridėti žodį „galimai“, bet, jeigu jau buvo trys atvejai ES istorijoje, tai identiškai galima sakyti, kad šis klausimas atsidurtų ant EK stalo“, – teigė R.Vainienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.