Kodėl neturėtumėte praleisti Juodojo penktadienio?

Turbūt ne kartą girdėjote sakant „Juodasis penktadienis“? Ką gi tai reiškia? Kokia čia šventė? Kodėl žmonės skuba į parduotuves ar visą dieną naršo telefonuose? Kodėl būtent jūs neturėtumėte praleisti Juodojo penktadienio šiais metais? Pasidomėkime plačiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2019, 5:13 PM, atnaujinta Nov 27, 2019, 5:14 PM

Juodasis penktadienis – praėjusio amžiaus palikimas

Juodasis penktadienis kilo JAV. Jis šioje šalyje žymi kalėdinės prekybos pradžią, kuri prasideda po Padėkos dienos. Padėkos diena švenčiame ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį ir kiekvienais metais jos data skiriasi. Nepaisant to, kasmet Juodasis penktadienis į prekybos centrus sutraukia milijonus žmonių.

Pats terminas išsikristalizavo dar 1952 metais, tačiau populiarumo sulaukė tik 2000-iaisiais, kai dėmesį prikaustančias nuolaidas klientams vienu metu pasiūlė daugybė prekybos vietų. Nuo tada Juodasis penktadienis tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse.

Kesko Senukai Lithuania“ rinkodaros direktorė Jurga Petrauskienė atskleidžia, kodėl Lietuvoje vykstančio Juodojo penktadienio praleisti neturėtų daugelis iš mūsų.

Juodąjį penktadienį kalėdinės dovanos – pigiau

Artėja Kalėdos, todėl tai puikus metas pasirūpinti dovanomis. Juodojo penktadienio metu nuolaidos taikomos daugybei skirtingų kategorijų prekių, todėl, tinkamai susiplanavę laiką bei turėdami išankstinį būtiniausių pirkinių sąrašą, dovanas nupirkti galite ne tik artimiesiems ar draugams, bet ir sau.

„Stebime tendenciją, jog klientai Juodojo penktadienio metu linkę įsigyti vis brangesnius ir kokybiškesnius pirkinius. Dažnai jais tampa stambi buitinė technika, kompiuterinė įranga, kavos virimo aparatai“, – teigia J. Petrauskienė.

Juodąjį penktadienį apsipirkti verta, nes nuolaidos neretai būna didesnės nei įprastai, todėl ir sutaupoma daugiau. Tuomet pats laikas įsigyti pirkinius, dėl kurių anksčiau dvejojote. Tai gali būti ir išsvajoti kvepalai, vaikų taip trokštama žaidimų konsolė, buitį mylimajai palengvinanti įmontuojama indaplovė ar grožio prietaisai.

Juodojo penktadienio metu patariama nepamiršti ir kalėdinių eglutės papuošimų bei interjero detalių, kurių prireiks jau netrukus. Daugelis šeimų žaliaskarę puošia po Juodojo penktadienio, jau gruodžio pradžioje, tad įsigijus dekoracijų su nuolaida – dekoruoti namus gali tapti dar smagiau.

Galimybės sutaupyti perkant kasdienines prekes

Juodojo penktadienio išpardavimai dažniausiai taikomi ir įprastoms namų apyvokos prekėms. Todėl verta pagalvoti ne tik apie buitinius prietaisus, bet ir apie gyvūnų prekes, švaros priemones, stilingas interjero detales. Galbūt jau pats laikas atnaujinti miegamąjį ir įsigyti naują lovą ar spintą, o garaže sumesti daiktai laukia kokybiškos, su įspūdinga nuolaida įsigytos lentynos?

„Net jei esate itin užimti ir neturite laiko iš anksto galvoti apie pirkinių sąrašą, skirtą Juodajam penktadieniui, apsilankyti prekybos centruose šią dieną – verta. Specialūs pasiūlymai ir akcijos ne tik padės sutaupyti perkant kasdienes prekes, bet ir gali pasufleruoti, ką dovanoti artimiesiems Kalėdų proga“, – komentuoja „Kesko Senukai Lithuania“ rinkodaros direktorė.

Juodasis penktadienis SENUKUOSE

Šiais metais Juodąjį penktadienį tiek SENUKŲ prekybos centrai, tiek elektroninė parduotuvė www.senukai.lt pasitinka visą savaitę truksiančiomis nuolaidomis. Lapkričio 25 – gruodžio 1 d. su MYLIMIAUSIA kortele daugelį skalbyklių ir džiovyklių pirkėjai galės įsigyti iki 25 proc. pigiau, daugeliui dulkių siurblių-šluotų taikomos iki 30 proc. siekiančios nuolaidos, o kavos virimo aparatams, smulkiai virtuvės technikai ir „Electrolux“ siurblams nuolaidos sieks iki 40 proc. Pirkėjai iki 25 proc. pigiau galės įsigyti ir šaldymo įrangą. Nuolaidos taikomos nuo mažmeninės kainos. Akcijų sąlygas rasite prekybos vietose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.