Klaipėdiečio valdomas fondas įsigijo „Viremidos“ statybos projektų valdymo verslą

Investicijų valdymo bendrovės „Lighthouse asset management“ valdomas fondas „Lighthouse alternative fund“ įsigijo statybų bendrovę UAB „Viremida“ ir pakeitė jos vardą į „Lighthouse contracting“.

 Andrius Velutis ir šarūnas Butkus.
 Andrius Velutis ir šarūnas Butkus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 11:05 AM

Užbaigus sandorį, „Viremidos“ grupės įkūrėjas Remigijus Butkus vadovauja „Viremidos“ grupę kontroliuojančiai UAB „Viremida Group“ , o Šarūnas Butkus pasitraukė iš „Viremidos“ grupės ir susitelkė į veiklą fondų valdymo įmonėje „Lighthouse asset management“.

„Šiuo metu rinkoje matau daug galimybių gerokai išplėsti veiklą ir įgyvendinti didesnės apimties projektus, tačiau valdomo kapitalo kiekis yra ribojantis veiksnys.

Tikiu kolektyvinio investavimo idėja ir manau, kad investuotojai, apjungę savo resursus, ryšius ir įtaką, gali pasiekti daugiau negu pavieniai rinkos žaidėjai, todėl savo ateitį sieju su kolektyvinio investavimo subjektų valdymu ir investavimu naudojantis fondais“, – pažymėjo „Lighthouse asset management“ valdybos pirmininkas Šarūnas Butkus.

„Lighthouse contracting“ vadovu tapo buvęs „Vilniaus vystymo kompanijos“ generalinis direktorius Andrius Velutis.

Pasak jo, „Lighthouse contracting“ bus specializuota generalinės rangos ir projektų valdymo įmonė, kuri orientuojasi i klientus, veikiančius Baltijos šalyse.

„Norėtume veikti vieno langelio principu – kai užsakovas visus atsakymus gauna iš mūsų.

Komandos narių patirtis Skandinavijoje, Latvijoje ir Bulgarijoje mums leidžia siūlyti itin modernius, tačiau jau išbandytus sprendimus. Savo veikloje daug dėmesio skiriame statybos skaitmeninimui ir inovatyviems projektų valdymo būdams“, – sakė A. Velutis.

„Lighthouse contracting“ šiuo metu įgyvendina projektus Klaipėdoje ir Kaune. Ambicingiausias – Kauno rajone statoma „Hesburger“ padažų gamykla.

„Lighthouse alternative fund“ siūlo „mezzanine“ tipo finansavimą nekilnojamojo turto projektų plėtrai, į fondą siekiama pritraukti iki 25 mln. EUR kapitalo, siekiama metinė grąža – nuo 20 proc.

„Lighthouse asset management“ savininkas ir investuotojas – Šarūnas Butkus, daugiau nei 10 metų investuojantis Klaipėdoje. Bendrovė valdoma kartu su „Synergy Finance“, viena pirmųjų licencijuotų valdymo įmonių Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?