D. Trumpas stoja skersai kelio Prancūzijai – štai nuo ko saugo JAV bendroves

JAV prezidentas Donaldas Trumpas patvirtino ketinantis įvesti muitus prancūziškų prekių importui, taip atsakydamas į Prancūzijoje įvestą skaitmeninių paslaugų mokestį.

D.Trumpas patvirtino ketinantis įvesti muitus prancūziškų prekių importui.<br>Soc. tinklų nuotr.
D.Trumpas patvirtino ketinantis įvesti muitus prancūziškų prekių importui.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-03 12:55

„Neleisiu žmonėms pasinaudoti Amerikos įmonėmis. Jei kas nors ir pasinaudos Amerikos įmonėmis, tai būsime mes, o ne Prancūzija“, – prieš Londone vyksiantį NATO viršūnių susitikimą sakė D.Trumpas.

„Taigi, mes apmokestiname jų visokių rūšių vyną ir visa kita, mes galime įvesti labai, labai didelį mokestį“, – pridūrė jis.

Pasak D.Trumpo, jo santykiai su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu visada buvo geri.

„Tačiau kartais aš manau, kad jis daro dalykus, kurie neatneša naudos jo paties valstybei“, – E.Macroną kritikavo D.Trumpas.

Prancūzijos parlamentas šiemet įvedė 3 proc. iš skaitmeninių paslaugų gautų pajamų mokestį technologijų bendrovėms, daugiausia pelno gaunančioms iš internetinės reklamos ir panašių paslaugų internete.

Mokestis taikomas įmonėms, kurių metinės pajamos iš skaitmeninių paslaugų visame pasaulyje siekia mažiausiai 750 mln. eurų.

Savo ruožtu Jungtinės Valstijos pagrasino įvesti net iki 100 proc. tarifo muitus 2,4 mlrd. dolerių vertės prekių iš Prancūzijos importui. Sąraše prekių, kurioms jau sausio viduryje gali būti pritaikyti didžiuliai muitai, yra prancūziškas putojantis vynas, jogurtas ir Rokforo sūris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.