A. Landsbergienė savo verslo vairą perdavė samdomam vadovui

Privačių mokyklų „Karalienės Mortos mokykla“ bei darželių „Vaikystės sodas“ įkūrėja Austėja Landsbergienė gruodžio pradžioje pasitraukė iš abiejų įmonių vadovės pareigų, praneša portalas vz.lt.

Austėja Landsbergienė<br>D.Umbraso nuotr.
Austėja Landsbergienė<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2019, 2:23 PM, atnaujinta Dec 6, 2019, 3:05 PM

Bendrovių vairas perduotas Jurgitai Busilienei, iki tol jose dirbusiai vykdomąja direktore.

Rita Meilūnaitė, įmonių „Karalienės Mortos mokykla“ ir „Vaikystės sodas“ rinkodaros vadovė, VŽ paaiškino, kad vadovų pasikeitimas įmonėse nulemtas dviejų priežasčių.

Pirmiausiai – šių dviejų įmonių restruktūrizacija, kada „Vaikystės sodo“ ir „Karalienės Mortos mokyklos“ valdymas – strateginiai, moksliniai, investiciniai projektai ir administracinių dalykų tvarkymas – buvo perduoti įsteigtai pirminei įmonei „Kibirkštis“, kurios vienintelė akcininkė ir vadovė yra Austėja Landsbergienė.

Pasak R. Meilūnaitės, dabar „Vaikystės sodas“ ir „Karalienės Mortos mokykla“ užsiima tik ugdymu, o „Kibirkštis“ – švietimo idėjų vystymu.

Antroji priežastis – tai, kad pati Austėja jau kelerius metus verslui beveik nevadovauja, savo laiką skiria edukacijai.

„Įmonėms jau porą metų realiai vadovavo vykdomoji direktorė Jurgita Busilienė. Tad, įkūrus valdymo bendrovę, padėtis tiesiog buvo įforminta juridiškai, – Austėja perėjo į „Kibirkštį“ ir dabar yra jos vadovė, o Jurga tapo „Karalienės Mortos mokyklos“ ir „Vaikystės sodo“ direktorė“, – VŽ pasakojo R. Meilūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.