Inžinierių ryžtas pradžiugins mažuosius stovyklautojus

Bendrovė „City Service Engineering“ įteikė kalėdinę dovaną Karklės SOS vaikų poilsiavietei. Įmonė savo lėšomis atnaujino saulės kolektorius, dėl ko poilsiavietė taupys energijos sąnaudas, todėl čia apsilankyti galės daugiau mažųjų stovyklautojų iš globos namų ir sunkumus patiriančių šeimų.

Klaipėdos rajonas. Karklės kaimas. Vaikų poilsio stovykla.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Klaipėdos rajonas. Karklės kaimas. Vaikų poilsio stovykla.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2019, 5:10 PM

Tomas Sujeta, bendrovės „City Service Engineering“ direktorius, teigė, jog prieš gražiausias metų šventes įmonės darbuotojai norėjo pradžiuginti SOS vaikų kaimus Lietuvoje, todėl domėjosi, kokia dovana organizacijai būtų reikalingiausia. Susitikę su SOS vaikų kaimų Lietuvoje atstovais, įmonės ekspertai pasiūlė savo pagalbą įgyvendinant energijos taupymo projektą. Buvo nutarta, kad geriausia dovana švenčių proga – saulės kolektorių, esančių Karklės SOS vaikų poilsiavietėje, atnaujinimas.

„Mūsų specialistai, nuvykę į vaikų poilsiavietę, atliko įrengtų inžinerinių sistemų auditą. Apžiūrėję ant pastatų stogo esančius saulės kolektorius nustatėme, kad visas plokštes jungiančios jungtys yra kiauros, sistema iš esmės neveikia, matėsi, kad jau kelis kartus, įvairiais būdais, bandyta jas remontuoti, tačiau nesėkmingai. Įvertinę darbų technologiją ėmėmės darbo. Kadangi kolektoriai buvo sugedę, vanduo poilsiavietėje šildomas per pastate įrengtus elektrinius boilerius, o tai labai neefektyvu ir finansiškai brangu“, - pasakojo bendrovės „City Service Engineering“ direktorius Tomas Sujeta.

Šiuo metu sugedusi inžinerinė įranga yra dirbtuvėse, kur specialistai ją remontuoja. Atlikus visus būtinus remonto darbus kolektoriai bus užkelti ant stogo ir sujungti į vieną bendrą sistemą. Po šių darbų brangiai vandenį šildantys elektriniai boileriai bus atjungti ir energija bus gaminama iš atsinaujinančių šaltinių. Tokia sistema bus efektyvi ir padės stovyklavietei ženkliai taupyti elektros kaštus.

Labai džiaugiamės ir dėkojame bendrovei „City Service Engineering“, kuri sutiko atnaujinti pirmus šešis Karklės SOS vaikų poilsiavietėje esančius saulės kolektorius. Tai mums leis sutaupyti karšto vandens šildymo išlaidas, o sutaupytos lėšos bus skirtos kurti daugiau šypsenų, kurios yra neatsiejama šios stovyklos dalis. Karklės SOS vaikų poilsiavietė - tai vieta, kurioje kiekvieną vasarą apsilanko apie 800 vaikų iš globos namų ir sunkumus patiriančių šeimų. Dažnai būtent čia vaikai pirmą kartą pamato jūrą“, - sakė SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugijos nacionalinė direktorė Liudovika Pakalkaitė.

„City Service Engineering“ specializuojasi energetikos konsultacijų ir sprendimų diegimo pastatuose srityse. Kompanijos specialistai, taikydami modernias technologijas bei inžineriją, klientams padeda optimizuoti energijos suvartojimus objektuose, taip pat anglies dvideginio įtaką gamtai ir išlaidas už suvartojamą energiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.