Opozicijai nepavyko iš darbotvarkės išbraukti bankų pelno mokesčio

Seimo opozicijai antradienį nepavyko iš Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkės išbraukti didesnio bankų pelno mokesčio svarstymo.     

Audito komiteto pirmininkė konservatorė Ingrida Šimonytė priekaištavo, kad Seimo nariams pareikalavus ekspertų vertinimo, Seimo valdyba tam nepritarė.<br>M.Astrausko nuotr.
Audito komiteto pirmininkė konservatorė Ingrida Šimonytė priekaištavo, kad Seimo nariams pareikalavus ekspertų vertinimo, Seimo valdyba tam nepritarė.<br>M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sniegė Balčiūnaitė

Dec 10, 2019, 11:04 AM

Audito komiteto pirmininkė konservatorė Ingrida Šimonytė priekaištavo, kad Seimo nariams pareikalavus ekspertų vertinimo, Seimo valdyba tam nepritarė.  

Už tai, kad klausimas būtų išbrauktas iš darbotvarkės, balsavo 54 Seimo nariai, 45 prieš, o 21 susilaikė. Vėliau 69 balsais už, 45 prieš ir šešiems susilaikius nutarta Pelno mokesčio įstatymo pataisas svarstyti anksčiau nei numatyta išankstinėje plenarinių posėdžių darbotvarkėje. 

Valdantieji siūlo didesnį nei 2 mln. eurų bankų ir kitų finansų įstaigų pelną nuo 2020 metų sausio apmokestinti 20 proc. tarifu. dabar jų pelnui taikomas 15 proc. tarifas. 

Tokią Pelno mokesčio pataisą praėjusį penktadienį pateikė Biudžeto ir finansų komitetas. 

Ji atsirado vietoje iniciatyvos apmokestinti bankų turtą, kaip siūlė valdančiajai koalicijai priklausanti Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Jos atstovas Zbignevas Jedinskis sako, kad nuo pirminio siūlymo neketinama atsitraukti ir tikina, kad iš turto mokesčio į biudžeto įplauktų apie 60 mln. eurų.  

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas pirmadienį dar kartą svarstė bankų turto apmokestinimo klausimą ir nutarė dėl jo daryti pertrauką.   

Finansų ministras Vilius Šapoka BNS praėjusią savaitę sakė, kad pelno mokestį padidinus iki 20 proc., į biudžetą papildomai būtų surinkta apie 20 mln. eurų pajamų. 

Pernai Lietuvos bankai uždirbo 334,5 mln. eurų nekonsoliduoto grynojo pelno.  

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.