Supaprastinus vizų išdavimą – nauja naujametinio turizmo kryptis

Sutikti naujuosius metus kasmet į Kaliningradą atvyksta 30–40 tūkst. turistų. Kelionių organizatoriai svarsto, kad įsigaliojus supaprastintam elektroninių vizų išdavimui šiais metais miestas tampa populiaria naujametinio turizmo kryptimi. Šventinėje miesto programoje bus galima aplankyti ir kalėdinę parodą, ir šėlti su didžėjais po atviru dangumi.

 Sutikti Naujuosius metus kasmet į Kaliningradą atvyksta 30–40 tūkst. turistų.<br> Organizatorių nuotr.
 Sutikti Naujuosius metus kasmet į Kaliningradą atvyksta 30–40 tūkst. turistų.<br> Organizatorių nuotr.
 Sutikti Naujuosius metus kasmet į Kaliningradą atvyksta 30–40 tūkst. turistų.<br> Organizatorių nuotr.
 Sutikti Naujuosius metus kasmet į Kaliningradą atvyksta 30–40 tūkst. turistų.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2019, 10:42 AM, atnaujinta Dec 12, 2019, 11:35 AM

Apie didžiausioms metų šventėms besiruošiantį Kaliningradą pasakoja patyręs keliautojas ir tarptautinių kelionių autobusu organizatorių Eurolines vadovas Edmundas Pavlovas.

Kaliningradas – bene pats vakarietiškiausias Rusijos miestas, kuriame susipina rusiška ir vokiška kultūros. Panašu, kad atvėręs savo vartus šis kraštas nedelsiant atsidūrė turistų iš įvairiausių šalių lankytinų vietų žemėlapyje, taip pat ir lietuvių. Įsigaliojus supaprastintam elektroninių vizų išdavimui į Kaliningrado sritį, keliaujančiųjų srautai į šį unikalų kraštą išaugo apie 25 %. Miestas pajutęs augančius turistų srautus tam pasiruošė – artėjant didžiausioms metų šventėms čia nusimato gausybė kalėdinių renginių.

Šventinis sezonas prasideda gruodžio 11–15 dienomis, parodų centre vyksiančioje Kalėdų mugėje, kurioje vietos gyventojai ir svečiai galės išvysti šurmuliuojantį Kalėdų miestelį. „Smalsu išvysti ir palyginti kaip skiriasi ši ir kitos tradicinės Vakarų Europos šalių mugės“, – svarstė E. Pavlovas bei pastebėjo, jog stačiatikių Kalėdoms vykstant tik sausio mėnesį, šiam sezonui Kaliningrade pradėta ruoštis labai anksti.

Kalėdinis miestelis įsikurs ir miesto aikštėje, priešais Tarybų rūmus, kur vyks pagrindinė miesto mugė. Aikštėje jau išlieta didžiulė čiuožykla ir pastatyta dešimtys medinių namelių, kuriuose keliautojai galės įsigyti suvenyrų, dovanų ar išbandyti Kaliningrado srities šventinius patiekalus. 

Patyręs keliautojas pasakojo, kad skirtingais metų laikais Kaliningradas atsiskleidžia įvairiausiomis spalvomis, tačiau žiema į miestą atneša idiliškas akimirkas. 

Naujieji metai – svarbi šventė Kaliningrade. „Miestas šiuo metų laiku atrodo išties žavingai. Akmenuotos gatvelės, daugybė bažnyčių, gotikinio stiliaus miniatiūriniai namai – miestas atrodo kaip iš atviruko. Ypač žiemą, kai krinta sniegas, dega gatvės žibintai, pastatai pasidabina šviečiančiomis girliandomis, įžiebiamos elegantiškos eglutės ir šviesos instaliacijos“, – pasakojo patyręs keliautojas. 

Naujųjų metų išvakarėse Kaliningradas nušvis įvairiausiomis spalvomis: visas miesto centras pasidabins žibintais, o šviesų instaliacijas vainikuos šventinis fejerverkas. Įdomu tai, jog pagrindinė Naujųjų metų šventė Kaliningrade, Pergalės aikštėje, vyks 2020 m. sausio 1 d. Tradiciškai šventė vyksta nuo 13 val. iki 18 val. „Suplanuoti kelionę sausio 1 dienai galima ir ekspromtu. Autobusai šia kryptimi išvyksta iš Vilniaus 22:40 val. ir iš Kauno 00:30 val., paskutiniai autobusai atgal išvyksta 22:20 val. į Vilnių bei į Kauną“, – pasakojo tarptautinių kelionių autobusu organizatorių Eurolines vadovas.

Tačiau neverta apsigauti, švenčiant naujuosius metus čia gausu ir aktyvių pramogų vakarėlių mėgėjams. 2020-ųjų išvakarėse Aukštutinio ežero apylinkėse vyks Naujųjų metų festivalis su šokiais iki ryto, kuriuos užves gausybė didžėjų. Taip pat čia veiks ir čiuožykla, gastronomijos kioskeliai. Negana to, daugelis restoranų Kaliningrade šia proga parengė įdomias pramogines programas, šventines vakarienes, konkursus ar net viduramžių šou.

Šventiniu periodu lankantis Kaliningrade galima aplankyti ir miesto kultūros centrus. „Didžiausią įspūdį palieka Pasaulio Okeanijos muziejus bei Gintaro muziejus“, – pasakojo patyręs keliautojas.

Pasaulio Okeanijos muziejuje verta apžiūrėti plačias jūrų moliuskų ir koralų kolekcijas, pamatyti kokiais laivais buvo tyrinėjami vandenynai. Krantinėje stovi prišvartuotas antrojo pasaulinio karo laikų povandeninis laivas, į kurį galima patekti ir išvysti kokiose erdvėse dirbo, miegojo ir valgė jūreiviai. Okeanijos muziejui taip pat priklauso keli iš įspūdingiausių miesto vartų: Karaliaus vartai bei Friedrichsburgo vartai. Su vokiškąja Karaliaučiaus istorija galima susipažinti lankant Friedlando vartus. Šiuo metu čia įsikūręs miesto muziejus, kurio ekspozicija skirta prieškario istorijai.

„Aplankyti miestą šaltuoju periodu – verta. Galima išvysti kalėdinį miestą, paragauti nacionalinės virtuvės patiekalų, sudalyvauti linksmybėse, pasigėrėti unikaliu vandens ir vėjo nugairintu gamtos grožiu lankantis šokančiame miške, juk Kalėdos – šventė kuri suartina“, – pasakojimą pabaigė E. Pavlovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.