Kelionių organizatoriaus turistų gretos traukėsi – mažiau skrido net populiariausia kryptimi

„Novaturo“ apyvarta lapkritį siekė 9 mln. eurų ir buvo 6 proc. mažesnė nei atitinkamu metu pernai. Bendra šių metų sausio-lapkričio mėnesių apyvarta siekė 170,7 mln. eurų ir buvo tokia pati kaip pernai.

Lapkritį mažiau klientų rinkosi Kanarų ir Egipto krytis, augimą išlaikė tolimųjų kraštų egzotinės kelionės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lapkritį mažiau klientų rinkosi Kanarų ir Egipto krytis, augimą išlaikė tolimųjų kraštų egzotinės kelionės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lapkritį mažiau klientų rinkosi Kanarų ir Egipto krytis, augimą išlaikė tolimųjų kraštų egzotinės kelionės.<br>R.Neverbicko nuotr.
Lapkritį mažiau klientų rinkosi Kanarų ir Egipto krytis, augimą išlaikė tolimųjų kraštų egzotinės kelionės.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 17, 2019, 9:19 AM, atnaujinta Dec 17, 2019, 9:20 AM

Preliminariais duomenimis, per lapkričio mėnesį „Novaturas“ aptarnavo 11,7 tūkst. klientų – 18 proc. mažiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai. Iš viso per sausio-lapkričio mėnesius bendrovė aptarnavo 282,4 tūkst. klientų – 3 proc. mažiau per pernai, pranešama „Nasdaq Baltic“ biržoje.

Lapkritį mažiau klientų rinkosi Kanarų ir Egipto krytis, augimą išlaikė tolimųjų kraštų egzotinės kelionės.

Bendrovė pažymi, kad žiemos sezonas Baltijos šalių turizmo rinkoje yra mažiausiai intensyvus, ypač mažais klientų srautais visuomet pasižymi lapkričio, gruodžio ir sausio mėnesiai.

Kaip skelbta jau anksčiau, kelionių organizatoriaus „Novaturas“ keleivių skaičius Lietuvoje pirmąjį šių metų pusmetį sumažėjo 3,3 procento. Tuomet įmonės atstovai šiuos pasikeitimus aiškino tuo, kad Lietuvos rinka pastaruosius keletą metų labai smarkiai augo.

„2016 metais aptarnavome 101,9 tūkst. klientų, 2017 m. mūsų klientų skaičius siekė jau 126,4 tūkst., o 2018 m. – 164,4 tūkstančio. Vadinasi, rinka kasmet augo po 20–30 procentų. Natūralu, kad ji turi stabilizuotis. Ateityje tikimės ne tokio spartaus augimo. Pavyzdžiui, manome, kad šiais metais rinkos apimtis išliks labai panaši kaip 2018 metais“, – tuomet aiškino įmonė.

Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius grynasis bendrovės pelnas sudarė 0,4 mln. eurų. Tai buvo 90 proc. mažiau nei tą patį laikotarpį 2018 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.