JAV akcijos „Nord Stream 2“ kelia pavojų ir tiesiogiai „Gazprom“

JAV planuojamos sankcijos antrojo Rusijos eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projektui „Nord Stream 2“ kelia pavojų ir tiesiogiai koncernui „Gazprom“ bei jo Europos partnerėms šiame projekte, tvirtina tarptautinė reitingų agentūra „Moody's“.

„Gazprom“ yra Šveicarijoje registruotos šį projektą vystančios bendrovės „Nord Stream 2 AG“ vienintelis akcininkas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Gazprom“ yra Šveicarijoje registruotos šį projektą vystančios bendrovės „Nord Stream 2 AG“ vienintelis akcininkas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-18 15:45

„Gazprom“ yra Šveicarijoje registruotos šį projektą vystančios bendrovės „Nord Stream 2 AG“ vienintelis akcininkas, o jo partnerės – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra finansavimo dalininkės bei būsimos naudos gavėjos.

„Mes suprantame, kad JAV įstatymų leidėjai daugiausia dėmesio skiria įmonėms, kurios tiesiogiai užsiima dujotiekio tiesimu. Didžiąją šio darbo dalį vykdo Šveicarijos „Allseas Group“, tačiau ir Italijos „Saipem“ turi sutarčių šiame projekte“, – sakė „Moody's“ atstovas.

„Gazprom“ rizikos laipsnis priklausys nuo jo galimybių pabaigti dujotiekio statybą, kol jos rangovai bus priversti atsisakyti dalyvavimo“, – teigiama agentūros pranešime.

Kaip jau buvo skelbta, JAV Senatas antradienį pritarė sankcijų įvedimui „Nord Stream 2“ projekto dalyviams. Prezidentas Donaldas Trumpas pažadėjo pasirašyti įstatymų leidėjų patvirtintą 2020 metų gynybos biudžetą, į kurį įtrauktos šios sankcijos.

„Nord Stream 2“ projektą remiančios Europos valstybės, tarp kurių – Vokietija, teigia, kad jis atpigins dujas Europai, o kritikai tvirtina, jog naujas dujotiekis leis Maskvai eliminuoti Ukrainą kaip rusiškų dujų tranzito valstybę, o padidėjusią Europos priklausomybę nuo jų – panaudoti kaip politinio poveikio priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.