VTEK: „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius M. Bartuška laiku nedeklaravo privačių interesų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Mantas Bartuška pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Malvina Baužytė (ELTA)

Dec 19, 2019, 5:02 PM

Per 30 kalendorinių dienų nuo jo priėmimo į minėtąsias pareigas 2016 metų gruodį, M. Bartuška turėjo pateikti privačių interesų deklaraciją, tačiau tai padarė tik 2017 metų balandį. Taigi jis nesilaikė įstatyme nustatytų terminų. Tai pripažįsta ir pats M. Bartuška.

Taip pat VTEK nusprendė, kad M. Bartuška nepažeidė VPIDVTĮ draudimo naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti bei naudotis valstybės ar savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai.

Pagal tyrime nustatytus faktinius duomenis, „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius asmeniniais tikslais naudojosi bendrovės valdomu lengvuoju automobiliu „Volkswagen Phaeton“ ir veiklos nuomos sutarties pagrindais naudojamu „Volvo S90“, tačiau, atsižvelgus į galiojantį teisinį reguliavimą ir LAT suformuotą praktiką, VTEK neturi pagrindo šiuos automobilius pripažinti vienintelio bendrovės akcininko – valstybės – valdomu turtu, kuriam naudoti gali būti taikomi ir VPIDVTĮ numatyti apribojimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.