Apeliacinis teismas: „LG Cargo“ turi nutraukti 30 mln. eurų vertės vagonų pirkimą

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė „LG CARGO“ ir „Lietuvos geležinkeliai“ prašymą panaikinti Vilniaus apygardos teismo spalio 8 dienos sprendimą, kuriuo pagal „Skinest Baltija“ ieškinį buvo sustabdytas ir pripažintas neteisėtu 30 mln. eurų vertės „LG CARGO“ riedmenų konkursas.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-20 12:40

Apeliacinis teismas Vilniaus apygardos teismo sprendimą paliko nepakeistą, o bendrovei „Skinest Baltija“ iš atsakovių „Lietuvos geležinkeliai“ ir „LG CARGO“ priteisė po 1095,5 euro bylinėjimosi išlaidų.

Primename, kad Vilniaus apygardos teismas šių metų spalio 8 dienos sprendimu ieškovės UAB „Skinest Baltija“ ieškinį tenkino ir pripažino neteisėtais atsakovių „LG CARGO“ ir „Lietuvos geležinkeliai“ veiksmus vykdant šių metų balandžio 17 dieną paskelbtą riedmenų, pritaikytų ir sertifikuotų naudoti tarptautiniame susisiekime 1 520 mm pločio vėžėje, įsigijimo konkursą ir pirkimą nutraukė. Teismas konstatavo, kad „LG CARGO“ atitinka kriterijus, taikomus įmonėms, kurios privalo pirkimus atlikti pagal Viešųjų pirkimų įstatymą.

„Ši pergalė reikšminga ne tik „Skinest“ – tai visos civilizuotos rinkos pergalė prieš dominuojančios organizacijos mėginimus diktuoti savas taisykles. Žinoma, jaučiamės kiek keistokai, nes esame priversti principingumą ir skaidrumą labai garsiai deklaruojančią organizaciją teisinėmis priemonėmis stumte stumti į apšviestą aiškių pirkimo taisyklių zoną. Kita vertus, tikimės, kad labai aiški teismo pozicija padės sureguliuoti pastaruoju metu chaotiškai veikusį pirkimų mechanizmą ir sugražinti normalią konkurenciją. Tai svarbu ne tik mums – viešieji pirkimai valstybės valdomai įmonei padės sutaupyti milijonus eurų“, – pažymėjo „Skinest Baltija“ direktorius Valdas Rasimas.

„Apeliacinis teismas atmetė spekuliacijas dėl viešųjų pirkimų, kurie esą yra „nepatogūs“ ir nereikalingi valstybės įmonei bei jos dukterinėms bendrovėms. Labai svarbu, kad teismas apgynė teisės viršenybės ir visų lygybės prieš įstatymą principus. Tikimės, kad ateityje tos lėšos, kurios buvo naudojamos kuriant viešųjų pirkimų „apėjimo“ schemas, bus skirtos skaidrių viešųjų pirkimų procesų organizavimui“, – sakė advokatų bendrijos WINT vadovaujanti partnerė Daiva Ušinskaitė-Filonovienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.