E. Gentvilas: dėl bankų pelno mokesčio ruošiamas kreipimasis į Konstitucinį Teismą

Seimo Liberalų frakcijos narys Eugenijus Gentvilas sako, kad dėl bankų pelno mokesčio opozicinės frakcijos ruošia kreipimąsi į Konstitucinį Teismą.

E.Gentvilas.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Gentvilas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kornelija Mykolaitytė (ELTA)

Dec 20, 2019, 9:36 AM

„Mano žiniomis, yra opozicinių frakcijų vardu ruošiamas kreipimasis į Konstitucinį Teismą. Aš tikrai savo parašą padėsiu, nes konstitucingumo klausimas tikrai yra iškilęs“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė E. Gentvilas.

Pasak jo, šiuo mokesčiu apmokestinama tik dalis kredito įstaigų, o tai yra diskriminacija.

„Apmokestinamas tik sektoriaus dalis – kredito įstaigos yra ne tik bankai, bet ir kredito unijos. Apmokestinama ne visa veikla, ne visas verslas, o tik kreditavimo įstaigų viena dalis. Tai yra diskriminuojama viena dalis, padidinant jai mokesčius, nepadidinant, pavyzdžiui, kredito unijoms“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Seimas antradienį nusprendė padidinti pelno mokesčio tarifą bankams nuo 15 iki 20 proc.

Lietuvos bankų asociacija kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą prašydama vetuoti šį įstatymą, argumentuodama, kad jis yra antikonstitucinis ir selektyviai apmokestinantis vieną sektorių.

Iniciatyva keisti pelno mokestį kredito įstaigoms atsirado kaip alternatyva Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos siūlymui apmokestinti finansų rinkos dalyvių turtą, jei šio mokesčio mokėtojo turto vertė viršija įstatymo projekte nustatytą dydį (300 milijonų eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.