Naujųjų metų naktį Palanga apglėbs savo svečius išskirtiniu dėmesiu

Naujametinė Palanga laukia savo svečių, žadėdama ne tik paslaptingas gurmaniškas vakarienes, įspūdingus muzikinius šou, o taip pat ir šiltą animatorių dėmesį vaikams. Kaip pasakoja Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė, šiais metais kalendorius yra labai palankus ne tik švęsti, bet ir pailsėti. „Pasiėmę vieną kitą laisvadienį, kurorto svečiai galės atvykti ilgesniam laikui. Todėl vieni ir renkasi savaitę, į kurią įsiterpia Kūčios ir Šv. Kalėdos, o kiti poilsiui užsisako paskutinę metų savaitę, planuodami Palangoje sutikti Naujuosius metus“, – teigia I. Valaitienė.

   Naujųjų metų naktį Palanga apglėbs savo svečius išskirtiniu dėmesiu.<br> D.Umbraso nuotr.
   Naujųjų metų naktį Palanga apglėbs savo svečius išskirtiniu dėmesiu.<br> D.Umbraso nuotr.
 Naujųjų metų naktį Palanga apglėbs savo svečius išskirtiniu dėmesiu.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Naujųjų metų naktį Palanga apglėbs savo svečius išskirtiniu dėmesiu.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
  Naujųjų metų naktį Palanga apglėbs savo svečius išskirtiniu dėmesiu.<br> A.Ziabkaus nuotr.
  Naujųjų metų naktį Palanga apglėbs savo svečius išskirtiniu dėmesiu.<br> A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Auksė Kontrimienė

Dec 27, 2019, 9:42 AM

Pasak asociacijos prezidentės, kurortas, kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiais, tikisi sulaukti labai daug svečių, nes jau lapkričio pabaigoje dviejų paskutinių metų savaičių viešbučių užimtumas siekė 50 proc. ir daugiau. „Naujųjų metų šventinės nakties pardavimai buvo perkopę 60 ir daugiau procentų. Susidomėjimas labai didelis ir jis tikrai nenuslūgs iki pat Naujųjų metų“, – pasakoja I. Valaitienė.

Nors Palangos viešbučiai ir restoranai gali pasiūlyti ir vienos paros viešnagę: šventinę vakarienę su programa ir nakvyne, I. Valaitienė visgi pataria įsigyti paslaugų paketą. Paslaugų kainos priklauso nuo turinio. Jeigu bus užsakoma tik šventinė vakarienė, jos kaina prasideda nuo 50-60 eurų. Jeigu vakarienė lydima gyvos muzikos, jei muzikinę programą atlieka vokalistas, jos kaina jau siekia 80 eurų ir daugiau. „Kaina bus dar didesnė, jeigu vakarą ves vedantysis, gros muzikinė grupė.

Ji gali siekti ir 100, ir 120 eurų asmeniui. Dar reikia priskaičiuoti ir nakvynę. Priklausomai, kur pasirinksite. Nakvynė 3 žvaigždučių viešbutyje kainuos nuo 80 eurų, o 4 žvaigždučių – siekia 100 eurų ir daugiau. Nakvosite dviviečiame standartiniame kambaryje, tad kaina – dviem asmenims. Su pusryčiais ir visomis paslaugomis, kurias suteikia viešbutis“, – sako I. Valaitienė.

Į šventinį paketą jau įeina 3-4 patiekalų vakarienė, programa ir nakvynė. Galima pasirinkti vienai ar dviem nakvynėms. „Viešbučiai labiau suinteresuoti parduoti dvi nakvynes, todėl suteikia nuolaidas, tad ir svečiams tikrai labiau apsimoka rinktis dvi nakvynes ir tinkamai pailsėti“, – pasakoja asociacijos prezidentė.

Jos teigimu, bene kiekvienas viešbutis yra parengęs savo svečiams malonias staigmenėles. Kas tai bus, laiko paslaptyje, nes nori nustebinti. Gali nutikti taip, kad šventinės vakarienės metu atsidursite prie „laimingo“ stalo, o gal sėdėsite „laimingoje“ kėdėje, dar kitiems gali tekti išbandyti savo sėkmę laimės šulinyje.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė I. Valaitienė pasakoja, kad daugelis kurorto viešbučių naujametę naktį organizuoja vaikų užimtumą, jie linksminsis su animatoriais. Šventiškai pasipuošusių svečių lauks foto sienelės ir šventinė fotosesija, kurioje bus įamžintos įspūdingos akimirkos.

Didžiausia intriga, ką svečiai ragaus šventinėje vakarienėje, kurios meniu paprastai laikomas paslaptyje vos ne iki pat šventinio vakaro. „Paprastai meniu sudaro 3-4 patiekalai: salotos, užkandis, karštas patiekalas ir desertas. Daugelis šefų meniu laiko paslaptyje, nes nori būti unikalūs ir nustebinti savo svečius. Aišku, yra ir kavinių, kurių meniu aiškus: surašyti visi variantai, iš kurių galima rinktis, bet restoranų šefai paprastai paslaptį atskleidžia tik svečiams atvykus į viešbutį“, – pasakoja I. Valaitienė.

Paslapties skraistę šiek tiek praskleidžia Palangos turizmo informacijos centro turizmo vadybininkė Alma Slaboševičienė. Ji pasakoja, kad „Vilos komodos“ svečius turėtų nustebinti labai paslaptingas šou, kuriame jie lydimi ypatingos dvasios mėgausis aukščiausios klasės šefo pagaminta net 6 patiekalų vakariene.

„Viešbutyje „Grand Baltic Dunes“ restorano „Keturi“ šefas siūlys pakeliauti po visas pasaulio šalis, ir kas valandą sutikti Naujuosius metus su tos šalies, kur jau yra vidurnaktis, patiekalu, gėrimu, muzika. Visų restoranų šefai rengia įspūdingas vakarienes, bet ne visi atskleidžia, kuo vaišins svečius, tai turi būti siurprizas ir staigmena“, – pasakoja A. Slaboševičienė. Turizmo vadybininkė žada, kad šviežios žuvies mėgėjai tikrai nenusivils, nes žvejai jau sėkmingai traukia iš tinklų menkes ir stintas.

Šventiškai pasipuošęs ir gyvybe pulsuojantis kurortas kviečia svečius neužsidaryti tarp viešbučio sienų ir apsilankyti gausiuose miesto renginiuose. Palangos turizmo informacijos centro turizmo vadybininkė Alma Slaboševičienė pataria į kurortą vykstantiems svečiams peržiūrėti visus pasiūlymus vienoje vietoje ir išsirinkti tai, kas jiems labiausiai patinka: https://www.palangatic.lt

Nuo lapkričio vidurio Palangoje vyksta gausybė įvairių renginių, koncertų, spektaklių, edukacinių užsiėmimų, kuriuose galima leisti laiką su šeima. O belaukiant Naujųjų Palanga kviečia:

Gruodžio 31 d. 19 val. Koncertų salėje – „Queen Show“ su Jeronimu Miliumi. Gintaro muziejuje 16 val. koncertas „Gruodžio susitikimai“, kuriame dalyvaus Gintarė Skerytė, Dainius Puišys ir Povilas Jaraminas. Kurhauzas gruodžio 31 d. pakvies kurorto svečius į koncertą „Metų laikai“, kuriame styginių orkestras „Camerata Ars Lituanica“ atliks vieną garsiausių A. Vivaldi kūrinių „Metų laikai“.

Egidijus Sipavičius koncertuos viešbutyje „Gradiali“, „Palangos“ – „Latvian Blues Band“, „Vanagupėje“ naujametinį vakarą ves Rolandas Vilkončius. „Amsterdam plaza“ žada svečius stebinti įspūdingu ugnies šou. Koncertai vyks ir muzikos klubuose „Vandenyje“ ir „Ramybėje“. „Medūzos“ viešbutyje planuojami šokiai iki 2 val. nakties.

Naujuosius metus palangiškiai ir kurorto svečiai tradiciškai pasitiks prie Palangos tilto, kur skambant A.Vivaldžio „Metų laikams“ dangų nušvies įspūdingas naujametinis fejerverkas.

Publikacija paruošta bendradarbiaujant su Palangos turizmo informacijos centru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.