Naftos kainos sureagavo – po žinios apie Irano generolo žūtį šovė į viršų

Pasklidus žiniai apie tai, jog per JAV raketų smūgį žuvo Irano aukščiausio rango generolas, naftos kainos pašoko daugiau nei 4 procentais.

Per JAV smūgį nukautas Irano sukarintų pajėgų vadas Q.Soleimani.<br>Lrytas.lt koliažas
Per JAV smūgį nukautas Irano sukarintų pajėgų vadas Q.Soleimani.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2020, 8:49 AM, atnaujinta Jan 3, 2020, 1:30 PM

Irano sukarintų pajėgų vadas Qasemas Soleimani žuvo per JAV raketų smūgį Bagdado tarptautiniame oro uoste, o tai dar pakurstė baimes dėl konflikto naftos turtingame regione.

Po Q.Soleimani žūties JAV prezidentas Donaldas Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė JAV vėliavos atvaizdą, bet jokių komentarų nepridėjo. Pentagonas pareiškė, jog nužudyti Q.Soleimani liepė JAV valstybės vadovas.

Rinkose gerokai padidėjus nuogąstavimams dėl konflikto Artimuosiuose Rytuose, „Brent“ rūšies naftos kaina penktadienį pašoko 4,4 proc. iki 69,16 JAV dolerio už barelį, o WTI rūšies naftos kaina pakilo 4,3 proc. iki 63,84 JAV dolerio už barelį.

„Tai ne vien smūgis į Irano nosį, – pareiškė „AxiTrader“ analitikas Stephenas Innesas. – Tai agresyvus jėgos demonstravimas ir atvira provokacija, kuri gali įžiebti dar vieną karą Artimuosiuose Rytuose“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.