Bus steigiamas Inovacijų skatinimo fondas

Siekdama pritraukti daugiau investicijų į mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) sritis, Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo steigti Inovacijų skatinimo fondą.

Inovacijų skatinimo fondas turėtų veikti ne trumpiau kaip iki 2040 metų pabaigos. Šis terminas pagal poreikį galėtų būti pratęstas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Inovacijų skatinimo fondas turėtų veikti ne trumpiau kaip iki 2040 metų pabaigos. Šis terminas pagal poreikį galėtų būti pratęstas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2020, 2:32 PM

Šis fondas užtikrintų efektyvų MTEPI veiklų finansavimą ir prisidėtų prie jų plėtros. Fondas taip pat sudarytų galimybę verslui kur kas paprasčiau gauti lėšų įvairioms inovatyvioms idėjoms įgyvendinti.

"Fondas būtų ypač naudingas inovacinę veiklą vykdantiems startuoliams, kuriems reikalingas finansavimas verslo pradžiai ir produktų vystymui. Fondo investicijos taip pat didintų jas gavusių įmonių sukuriamą pridėtinę vertę, darbo našumą, sukuriamų inovatyvių produktų kiekį, įvairovę, pardavimą ir eksportą", – pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Inovacijų skatinimo fondas turėtų veikti ne trumpiau kaip iki 2040 metų pabaigos. Šis terminas pagal poreikį galėtų būti pratęstas.

Kaip praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija, fondo veikimas pagerintų inovatyvių projektų finansavimo sąlygas, ypač jų ankstyvuosiuose etapuose. Jis taip pat leistų geriau planuoti inovacinę veiklą ir į ją daugiau investuoti. Fondo investicijos į inovacinę veiklą vykdančias įmones pritrauktų išorinio kapitalo ir užsienių investicijų.

Jis taip pat teiktų naudą ir valstybės finansams, nes skatintų naujų produktų kūrimą ir pardavimą, ir didintų inovatyvaus verslo sumokamus mokesčius į valstybės biudžetą.

Inovacijų skatinimo fondo steigimo nuostatos bus įtvirtintos įstatymu, kurio projektą Ekonomikos ir inovacijų ministerija teiks svarstyti Vyriausybei.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?