„Brexit“ supurtys aviaciją – viliasi, kad bent chaoso pavyks išvengti

Aviacijos sektorius jautriai reaguos į „Brexit“, bet dabar manoma, kad dramatiško poveikio pavyks išvengti, rašo „Verslo žinios“.

Atsiskirdama nuo ES, Jungtinė Karalystė pasitraukia iš Europos aviacijos saugos agentūros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atsiskirdama nuo ES, Jungtinė Karalystė pasitraukia iš Europos aviacijos saugos agentūros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2020, 8:32 AM

Atsiskirdama nuo ES, Jungtinė Karalystė pasitraukia iš Europos aviacijos saugos agentūros (EASA). Tačiau britų Civilinės aviacijos agentūra skelbia, kad šalies aviacijos sektorius ir toliau dalyvaus EASA sistemose.

Pasak VŽ, abipusiu susitarimu pereinamuoju laikotarpiu tarptautinių susitarimų atžvilgiu Britanija bus traktuojama kaip ES valstybė narė. Tai apims ir ES lygio dvišalius oro saugos susitarimus su JAV, Kanada ir Brazilija.

Primename, kad praėjusį ketvirtadienį Jungtinės Karalystės Bendruomenių Rūmai patvirtino premjero Boriso Johnsono pateiktą išstojimo iš ES projektą, atverdami kelią jau ne vienus metus atidėliojamam „Brexit“ įvykti sausio 31-ąją.

ES ir Jungtinės Karalystės išstojimo sutarties įstatymui dar turi pritarti nerenkami Lordų Rūmai ir Europos Parlamentas, bet tai telaikoma formalumu prieš D.Britanijai užbaigiant beveik 50 metų trukusį dalyvavimą Europos integracijos projekte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.