Sutuoktiniai užsuko nemenką aferą: padarė 70 tūkstančių eurų žalos

Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriuje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl sutuoktinių, kaip įtariama, vykdžiusių komercinę veiklą Lietuvoje ir naudojusių užsienyje registruotą įmonę, kad išvengtų mokesčių, kurie siekia beveik 70 tūkstančių eurų, trečiadienį pranešė Lietuvos prokuratūra.

123rf asociatyvioji nuotr.
123rf asociatyvioji nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
123rf asociatyvioji nuotr.
123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 15, 2020, 2:10 PM

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai manyti, kad klaipėdiečiai sutuoktiniai, nuo 2013 metų gegužės iki 2018 metų birželio prisidengdami Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje įsteigta įmone, vykdė siuntų ir keleivių pervežimo paslaugas visoje Lietuvoje.

Bylos duomenimis, kroviniai ir keleiviai buvo išvežiojami maršrutu Lietuva-Švedija-Norvegija- Lietuva.

Pagal galiojančius teisės aktus, užsienio juridiniai asmenys privalo registruotis Mokesčių mokėtojų registre Lietuvoje, kai vykdo veiklą ar turi mokestinių prievolių Lietuvos Respublikoje. Bylos duomenimis, sutuoktiniai to padarę nebuvo ir nuo 2013 metų gegužės iki 2018 metų birželio, kaip įtariama, gavo ne mažiau kaip 528 tūkstančius 695 eurus pajamų ir nesumokėjo daugiau nei 66 tūkstančių eurų privalomų mokėti įmokų ir mokesčių mūsų šaliai.

Kaltinimai sutuoktiniams pareikšti dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla. Už šį Baudžiamojo kodekso pažeidimą jiems gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Moteris taip pat kaltinama ir dėl neteisėtos juridinio asmens veiklos.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai.

Byla su kaltinamuoju aktu perduota Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.