Meistrai atrado aukso gyslą

Prieš pusmetį Lietuvoje pradėjusi veikti dalijimosi ekonomika grįsta sistema „PortalPRO“, prie kurios kviečiami prisijungti visi Lietuvos meistrai, sulaukė didžiulio norinčiųjų dirbti susidomėjimo. Čia įsiregistravę meistrai skaičiuoja, kad jų uždarbis šoktelėjo kelis kartus.

 „PortalPRO“ platformoje įsiregistravę meistrai nesiskundžia nei užsakymų stygiumi, nei gaunamu atlyginimu.
 „PortalPRO“ platformoje įsiregistravę meistrai nesiskundžia nei užsakymų stygiumi, nei gaunamu atlyginimu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2020, 8:15 AM

Pernai įmonių grupė „City Service“ pirmoji Lietuvoje ir Baltijos šalyse sukūrė dalijimosi ekonomika grįstą sistemą „PortalPRO“. Panašiai kaip ir pavėžėjimo paslaugas siūlančios kompanijos, įmonė suteikė galimybę visų sričių meistrams dirbti savarankiškai – kiek nori ir kada nori.

Praėjus pusmečiui nuo veiklos pradžios šiandien pagal tokį modelį jau dirba šimtai meistrų visoje Lietuvoje.

Visi darbai, kurie siūlomi per šią platformą, atliekami daugiabučiuose namuose, kuriuos administruoja „Mano BŪSTAS“.

Atlyginimai – įspūdingi

Kaip teigė platformoje darbų gaunantys specialistai, jų uždarbiai, lyginant su ankstesnėmis darbovietėmis, išaugo keliais kartais.

Skaičiuojama, kad darbščiausi meistrai per mėnesį uždirba net po 5–6 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių. Patys amatininkai sako, kad dirbti per „PortalPRO“ sistemą jiems kur kas geriau, patogiau ir finansiškai naudingiau.

„Per platformą dirbu tik vakarais ir savaitgaliais. Vieną savaitę padarau daugiau, kitą – truputį mažiau. Pradžioje dirbdavau kone kiekvieną vakarą, o užsidirbęs nemažai pinigų dalį jų investavau į įrankius. Pradžia buvo kaip per sviestą, tikiuosi, taip bus ir toliau“, – teigė santechnikos darbus daugiabučiuose atliekantis Žydrius Melenis.

Pasiteiravus, kiek pavyksta užsidirbti dirbant per dalijimosi ekonomika grįstą sistemą, Ž.Melenis neslėpė: „Pirmąjį savo darbą atlikau spalio 28 dieną, didžiąją gruodžio dalį turėjau kitos veiklos. Taigi skaičiuoju, kad už visus šiuos darbus, jau atskaičius mokesčius, uždirbau apie 4500 eurų. Uždarbis, švelniai tariant, nemažas.“

Tapo pagrindine veikla

Kaune dirbantis Irmantas Baltrušis taip pat teigiamai vertina „PortalPRO“ teikiamas galimybes.

Santechnikos darbus daugiabučiuose atliekantis vyras teigė, kad finansiniu atžvilgiu „PortalPRO“ yra šimtą kartų geriau nei darbas remonto darbų įmonėje.

„Galimybė dirbti pagal tokį modelį tikrai nenuvylė. Čia gaunu bent 30 procentų didesnį atlygį, nei gaudavau ankstesnėje darbo vietoje. Aišku, ir darbų pavyksta padaryti gerokai daugiau. Visai neseniai dar keli mano buvę kolegos prisijungė prie „PortalPRO“, iš jų taip pat girdėjau teigiamus atsiliepimus. Dabar tai tapo mano pagrindiniu darbu, jam stengiuosi skirti visą dieną. Savaitgaliais dar dirbti neteko, užtenka veiklos ir darbo dienomis“, – sakė I.Baltrušis.

„PortalPRO“ generalinis direktorius Dalius Šimaitis pasakojo, kad šiuo metu sistemoje jau užsiregistravo apie 700 įvairių sričių meistrų. Iš jų 205 kasdien gauna darbo pasiūlymus, o kiek daugiau nei 100 specialistų darbuojasi nuolat.

„Skaičiai tikrai džiugina. Stebime nuolatinį norinčiųjų dirbti augimą. Tie, kurie išbandė tokį veiklos modelį, įsitikino, kad tokiu būdu galima ne tik dirbti, bet ir gana gerai užsidirbti“, – sakė D.Šimaitis.

Mažina ir šešėlio įtaką

Anot jo, dar vienas svarbus akcentas – platformos skaidrumas. Kadangi „PortalPRO“ gali dirbti tik sertifikuoti ir individualios veiklos pažymėjimus turintys meistrai, vietos šešėliui šiame segmente lieka vis mažiau.

„Pernai sistema iš šešėlio iš-traukė 56 meistrus – visi jie išsiėmė individualios veiklos pažymas ir pradėjo dirbti legaliai, o anksčiau to nedarė“, – pabrėžė D.Šimaitis.

Jungtis prie platformos gali visi namų ūkio darbūs išmanantys meistrai. Tiesa, yra keletas reikalavimų. Prieš tai būtina išklausyti mokymus ir gauti įmonės patvirtintą sertifikatą.

„Kiekvienas, pradėjęs dirbti, gali nusistatyti norimą darbo grafiką, rinktis tuos darbus, kurie labiausiai atitinka jo kvalifikaciją, dirbti kiek nori ir kada nori. Svarbiausia, kad žmogus turėtų individualios veiklos pažymėjimą, o mes užtikrinsime, kad užsakymų niekada nepritrūktų, nes turime daugiausia klientų Lietuvoje. Taigi visas darbų srautas keliauja tiesiai į platformą – meistrams lieka tik pasirinkti“, – paaiškino „PortalPRO“ generalinis direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.