Latvijos finansų ministerija inicijuoja nuosaikesnį alkoholio akcizų didinimą

Latvijos finansų ministerija siūlo atsisakyti staigaus alkoholio akcizų didinimo, numatyti nuosaikesnį jų augimą.

 Latvijos finansų ministerija siūlo atsisakyti staigaus alkoholio akcizų didinimo, numatyti nuosaikesnį jų augimą.<br>123rf nuotr.
 Latvijos finansų ministerija siūlo atsisakyti staigaus alkoholio akcizų didinimo, numatyti nuosaikesnį jų augimą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Svajūnas Laukineitis, BNS

Jan 20, 2020, 1:25 PM

„Mes siūlysime nuosaikesnio akcizų didinimo politiką, lėtesnį jų didinimą, atsižvelgiant į ekonomikos augimo spartą“, – interviu visuomeniniam radijui sakė finansų ministro Janio Reiro patarėjas Intas Dalderis.

Nieko konkrečiau dėl šios iniciatyvos jis nepasakė, bet pranešė, jog ją pirmadienį planuoja apsvarstyti valdančiosios koalicijos taryba.

I. Dalderis priminė, kad pagal galiojančius teisės aktus kovo 1-ąją numatytas alkoholio akcizų šuolis, o tai gali gerokai sumažinti įplaukas į biudžetą, 10-20 mln. eurų per metus.

Finansų ministro patarėjo žodžiais, priimant sprendimus dėl akcizų, svarbu atminti, kad prekyba alkoholiniais gėrimais pasienio zonoje yra svarbi ekonomikos dalis.

Estija nuo praėjusių metų vidurio gerokai sumažino alkoholio akcizus, siekdama susigrąžinti pirkimus, mokesčius iš šios prekybos į savo iždą.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.