D. Trumpas ir Europos Komisijos pirmininkė Davose aptarė „prekybos susitarimą“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį per susitikimą Davose su naująja Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen sakė, kad jie aptarinėjo prekybos susitarimą.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį per susitikimą Davose su naująja Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) sakė, kad jie aptarinėjo prekybos susitarimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį per susitikimą Davose su naująja Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) sakė, kad jie aptarinėjo prekybos susitarimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2020, 5:37 PM

D. Trumpas, kurį lydi svarbiausi patarėjai ekonomikos klausimais, įskaitant Wilburą Rossą ir Robertą Lighthizerį, su U. von der Leyen susitiko Davoso ekonomikos konferencijos kuluaruose.

„Mes rengėmės kalbėti apie gerą prekybos susitarimą. Taip pat aptarinėsime ir kitus klausimus“, – reporteriams sakė jis.

U. von der Leyen sakė, kad laukia galimybės dirbti su D. Trumpu. Ji pridūrė, kad amerikiečiai ir europiečiai yra „geri draugai“.

Pasak D. Trumpo, jis girdėjęs, kad U. von der Leyen yra „labai griežta derybininkė“.

Derybos surengtos netrukus po Paryžiaus pranešimo apie paliaubas jo ir Vašingtono grumtynėse dėl planų apmokestinti JAV technologijų kompanijas, gaunančias pajamų Prancūzijoje. D. Trumpas buvo pagrasinęs atsakomaisiais tarifais.

Prancūzijos ekonomikos ministras Bruno Le Maire'as prieš susitikimą Briuselyje su kolegomis iš kitų Europos Sąjungos šalių sakė, kad prancūzų prezidentas Emmanuelis Macronas ir D. Trumpas pasikalbėjo ir „sutarė vengti bet kokios eskalacijos tarp JAV ir Prancūzijos šiuo skaitmeninio mokesčio klausimu“.

Vienas prancūzų diplomatinis šaltinis sakė, kad Prancūzijos ir JAV lyderiai, kurie sekmadienį pasikalbėjo telefonu, sutiko suteikti deryboms šansą išvengti „prekybos karo, kuris niekam nebūtų naudingas“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.