„Linavoje“ tęsiasi mūšiai: iš buvusio prezidento teisme reikalaujama įspūdingos pinigų sumos

Nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ iš buvusio prezidento Erlando Mikėno mėgina prisiteisti daugiau kaip 60 tūkst. eurų. Spręsti ginčą ėmėsi Kauno apygardos teismas. 

  „Linavos“ ir E.Mikėno ginčas persikėlė į teismą.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
  „Linavos“ ir E.Mikėno ginčas persikėlė į teismą.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Buvęs „Linavos“ prezidentas E.Mikėnas.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Buvęs „Linavos“ prezidentas E.Mikėnas.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
  „Linavos“ generalinis sekretorius M.Atroškevičius.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
  „Linavos“ generalinis sekretorius M.Atroškevičius.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 28, 2020, 12:24 PM, atnaujinta Jan 28, 2020, 6:00 PM

„Linavos“ vadovybė apkaltino E.Mikėną piktnaudžiavimu valdžia ir siekia susigrąžinti neva neteisėtai jo gautas pajamas, susijusias su komandiruočių išlaidomis, veiklos sąnaudomis. 

Nors E.Mikėną bandyta kelis kartus pašalinti iš pareigų, jis baigė savo kadenciją ir pernai vykusio kongreso metu vos 6 balsų persvara pralaimėjo prezidento rinkimus Romui Austinskui. 

Vežėjų susipriešinimas buvo toks didelis, kad į „Linavos“ būstinę buvo kviečiami net policijos pareigūnai, inicijuojami ikiteisminiai tyrimai ir bylos dėl dokumentų klastojimo.  

„Linavos“ generalinis sekretorius Mečislavas Atroškevičius net įžvelgė bandymų neteisėtai užvaldyti asociaciją. 

„Norima atimti visą mano gautą atlyginimą ir dar komandiruočių dienpinigius“, – teisme nagrinėjamą bylą komentavo E.Mikėnas. 

Pasak jo, šis teisinis ginčas buvo inicijuotas artėjant „Linavos“ prezidento rinkimams ir norėta pakenkti E.Mikėno reputacijai.

Dabar kai kurie asociacijos vadovai neva bijo, kad jis gali būti išrinktas į  „Linavos“ prezidiumą, kuris turi daug galių. 

„Norėjau dirbti sąžiningai ir kažkam sutrukdžiau“, – asociacijoje verdančias aistras komentavo E.Mikėnas.

Pasak jo, itin aršus vežėjų kiršinimas prasidėjo tuomet, kai kongresas pritarė nuosavos draudimo bendrovės steigimui. Šiuo projektu norėta sumažinti Lietuvos vežėjų patiriamas išlaidas transporto priemonių draudimui ir padidinti jų konkurencingumą Europoje. 

Buvęs prezidentas tikino, kad pradėjęs darbą palikimo gavo maždaug 2,9 mln. eurų skolų, kurias pavyko grąžinti. Dar daugiau – asociacija sukaupė pakankamai lėšų draudimo bendrovei įsteigti. 

„Kur pinigai, ten prasideda ir konfliktai“, – svarstė E.Mikėnas. Teiginius dėl asociacijai padarytos žalos jis pavadino visišku pramanu ir siekiu atkeršti už sąžiningą darbą.  

Pasak E.Mikėno, pirmosios instancijos teismas išvis atsisakė nagrinėti ieškinį, nes tai susiję su darbo santykiais ir išspręsti ginčą gali Darbo inspekcija.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.