„Ryanair“ įspėjo, kad dėl „737 Max“ krizės bendrovei teks atleisti darbuotojų

Airijos aviacijos bendrovė „Ryanair“ įspėjo bendrovės pilotus dėl jiems gresiančių atleidimų ir bazių uždarymų po to, kai buvo sužinota, kad pavasarį numatyta data, kai bendrovei turėjo būti pristatyta 10 prieštaringai vertinamų „Boeing 737 Max“ modelio orlaivių, buvo nukelta į rudenį, informuoja „Reuters“.

„Boeing“ praėjusią savaitę sakė, kad „Boeing 737 Max“ lėktuvai į rinką sugrįš iki 2020-ųjų vidurio, o todėl, kad „Ryanair“ nepriima lėktuvų pristatymų užimčiausiu birželio-rugpjūčio laikotarpiu, orlaiviai bendrovei bus pristatyti tik rudenį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Boeing“ praėjusią savaitę sakė, kad „Boeing 737 Max“ lėktuvai į rinką sugrįš iki 2020-ųjų vidurio, o todėl, kad „Ryanair“ nepriima lėktuvų pristatymų užimčiausiu birželio-rugpjūčio laikotarpiu, orlaiviai bendrovei bus pristatyti tik rudenį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė, ELTA

Jan 29, 2020, 2:00 PM

Airijos oro linijos šią vasarą ketino eksploatuoti 58 „Boeing 737 Max“ lėktuvus, tačiau šis skaičius buvo laipsniškai sumažintas nuo tada, kai, įvykus dviem mirtinoms avarijoms, šio modelio lėktuvams buvo įvestas draudimas skraidyti, o „Boeing“ vis nesisekė gauti saugumo patvirtinimų.

„Boeing“ praėjusią savaitę sakė, kad „Boeing 737 Max“ lėktuvai į rinką sugrįš iki 2020-ųjų vidurio, o todėl, kad „Ryanair“ nepriima lėktuvų pristatymų užimčiausiu birželio-rugpjūčio laikotarpiu, orlaiviai bendrovei bus pristatyti tik rudenį.

Sausio 27-ąją paskelbtame laiške, kurį matė naujienų agentūra „Reuters“, oro linijos teigė, kad „Boeing“ lėktuvus galės pristatyti tik rugsėjo ar spalio mėnesiais. Būtent dėl to iš bendrovės vasaros tvarkaraščio teks pašalinti 10 lėktuvų – toks žingsnis gali privesti prie pilotų ir lėktuvų įgulų darbuotojų atleidimų, taip pat gali būti uždarytos kelios bazės.

„Prašiau mūsų prekybos komandos sukurti savo siūlymus dėl šių 10 orlaivių pašalinimo 2020-ųjų vasarą, tikiuosi jų rekomendacijas turėti jau kitą savaitę, – sakė bendrovės pareigūnas Eddie‘is Wilsonas. – Darysime viską, ką galime, kad išvengtume bazių uždarymo, tačiau tai reikš, kad iš egzistuojančių bazių teks atitraukti 10 lėktuvų, tad negalime atmesti pilotų ir lėktuvų įgulų darbuotojų atleidimų.“

„Boeing 737 Max“ modelio orlaiviams buvo uždrausta skraidyti 2019-ųjų kovą įvykus dviem avarijoms, kilusioms dėl gedimų lėktuvų kontrolės sistemose. Abiejose avarijose žuvo 346 žmonės.

„Ryanair“ yra viena didžiausių „Max“ modelio orlaivių programos klienčių – bendrovė yra užsisakiusi net 210 lėktuvų. Įmonė vylėsi, kad 10 jų bus pristatyti kovo ar balandžio mėnesiais.

Kadangi „Boeing“ konkurentė „Airbus“ susiduria su gamybos sunkumais, pramonės ekspertai teigia, kad oro linijos, užsisakiusios didelį kiekį „Max“ modelio orlaivių, neturi taupių būdų skubiai įsigyti dešimtis papildomų lėktuvų per tokį trumpą laikotarpį.

Paprašius pakomentuoti, „Ryanair“ sakė „neturinti ko pridėti prie laiško“.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.