Pirmojoje TECH mugėje dėl darbuotojų konkuruos didžiausi IT sektoriaus darbdaviai

Karjerą keičiantiems suaugusiems – tokiu kvietimu startuoja pirmoji Lietuvoje karjeros mugė. Vasario 29 d., Vilniuje akis į akį susitiks didžiausi IT sektoriaus darbdaviai ir naujų profesinių iššūkių ieškantys žmonės. Mugės tikslas yra padėti norintiems pakeisti karjeros kryptį, o įmonėms – atrasti naujus talentus ir laimėti konkurencinę kovą dėl darbuotojų.

Renginyje dalyvaus daugiau nei 30 įmonių, laukiama apie 1000 lankytojų.<br> Organizatorių nuotr. 
Renginyje dalyvaus daugiau nei 30 įmonių, laukiama apie 1000 lankytojų.<br> Organizatorių nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2020, 11:53 AM

Renginyje dalyvaus daugiau nei 30 įmonių, laukiama apie 1000 lankytojų, kurie yra profesijos keitimo kelyje arba planuoja ją keisti netolimoje ateityje.

„Adform Lithuania“, „Danske Bank“, „Alna“, „Bitė Lietuva“, „IBM Lietuva“, „Tesonet“, „EcoCost“, „Bazaar Voice“, „SEB Global Service“, „Macaw“ – tai tik dalis bendrovių, iš kurių kiekviena mėgins išsiskirti, sudominti mugės lankytojus ir padrąsinti imtis ryžtingų veiksmų keičiant karjeros kryptį.

„IT specialybės išgyvena aukso amžių, tačiau nuolat girdime apie kvalifikuotų darbuotojų trūkumą. Bene kiekviename biure dabar rasime stalo futbolą, kompiuterinių žaidimų kampelius, nemokamus vaisius ar spurgų trečiadienius.

Prisivilioti, pasiūlyti kažką geriau ir laimėti kovą dėl darbuotojų darosi vis sunkiau. Mes siūlome vieną dieną. Tiems, kurie ieško, ir tiems, kurie gal net nežino, kad jie per kelis mėnesius gali pakeisti savo profesinį gyvenimą 360 laipsnių kampu“, – sako reginį organizuojančios „Vilnius Coding School“ įkūrėja Julija Rimšelė.

TECH mugės metu vyks trumpi pasimatymai (angl. Speed Dating), kurių metu lankytojai galės susitikti su įmonių atstovais, užduoti rūpimus klausimus, susipažinti su IT sektoriaus specifika ir galbūt jau kitą dieną sutikti naujoje darbovietėje. Organizatoriai žada ir daugiau veiklų: vyks IT ir CV rašymo dirbtuvės, bus teikiamos nemokamos asmeninės konsultacijos karjeros bei profesijos keitimo klausimais.

„Mes visi esame vedini bendro tikslo, todėl čia susirenkame bendradarbiauti. Mūsų tikslas – auganti, profesionali ir motyvuota IT sektoriaus talentų bazė, kuri ne tik mums, bet ir visai Lietuvai padeda įsitvirtinti tarp technologiškai perspektyviausių šalių“, – sako „SEB Global Services“ IT padalinių vadovas Martynas Šukys.

Pasak Julijos Rimšelės, motyvuotas žmogus pradinius programavimo principus gali išmokti per kelis mėnesius. „Jei sausio mėnesį grojai pianinu, tai pavasarį gali jau sėkmingai skaityti ir IT natas. Tokių pavyzdžių ir sėkmės istorijų yra be galo daug, jos įkvepia kitus, o mums tai įrodymas, kad kažką darome gerai. Po keturių veiklos metų drąsiai galime imtis tokio renginio, kuris, sėkmės atveju, taps tradicija“.

„Vilnius Coding School“ jau ne vienerius metus padeda suaugusiems žmonėms išmokti programavimo ir kitų IT specialybių. TECH mugėje laukiami visi, kurie norėtų persikvalifikuoti, bet galbūt dar nedrįsta arba šiuo metu ieško tinkamiausios įmonės, kurioje galėtų gerai jaustis ir norėtų siekti tolimesnės karjeros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.