Milžinė „Apple“ neatsilaikė – Kinijoje uždaro visas parduotuves ir biurus

Dėl koronaviruso epidemijos pasaulinės milžinės stabdo veiklą viruso židiniu tapusioje Kinijoje, tačiau kai kurios tokių pat priemonių imasi ir už jos ribų.

Kinija „Apple“ korporacijai – trečioji pagal dydį rinka.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Kinija „Apple“ korporacijai – trečioji pagal dydį rinka.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Iki vasario vidurio gamyklas Kinijoje uždarė technologijų milžinas „Foxconn“, tiekiantis produkciją „iPhone“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Iki vasario vidurio gamyklas Kinijoje uždarė technologijų milžinas „Foxconn“, tiekiantis produkciją „iPhone“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Kinijos valdžia tam, kad būtų pristabdytas viruso plitimas, rekomendavo savaitei pratęsti Naujųjų metų šventes.<br>Scanpix nuotr.
Kinijos valdžia tam, kad būtų pristabdytas viruso plitimas, rekomendavo savaitei pratęsti Naujųjų metų šventes.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 1, 2020, 3:19 PM, atnaujinta Feb 1, 2020, 4:14 PM

Korporacija „Apple“ šeštadienį, vasario 1-ąją, paskelbė, kad iki vasario 9 d. uždaro visas 42 Kinijoje veikiančias savo parduotuves, o taip pat stabdo ir biurų darbą. Internetinė „Apple“ parduotuvė veiks, rašo dw.com.

Kinija „Apple“ korporacijai – trečioji pagal dydį rinka. Be kita ko, čia įkurta daugelio „Apple“ tiekėjų gamyklos, kai kurios jų stovi būtent Uhano, tapusiame epidemijos epicentru, rajone.

Iki vasario vidurio gamyklas Kinijoje uždarė technologijų milžinas „Foxconn“, tiekiantis produkciją „iPhone“. Tiesa, „Foxconn“ pažadėjo, kad problemų dėl įrenginių komplektavimui reikiamų detalių tiekimo nebus.

Kommersant.ru paskutiniąją sausio dieną pranešė, jog išmaniųjų telefonų gamintojai Kinijoje ir gamyklas čia turinti amerikietiškoji „Apple“ dviem savaitėm atidėjo tiekimo užsakymų vykdymą Rusijos rinkai. Manoma, kad dėl to gali 10-15 proc. pakilti produkcijos kainos, o pardavėjai gaus progą išsivalyti sandėlius.

Po to, kai Kinijos valdžia tam, kad būtų pristabdytas viruso plitimas, rekomendavo savaitei pratęsti Naujųjų metų šventes, apie laikiną veiklos nutraukimą pranešė daugelis pasaulyje garsių vardų. Pirmoji tą padarė švedų baldų milžinė „Ikea“.

Prie jos prisijungė kavinių tinklas „Starbucks“ ir greitojo maisto restoranų tinklas „McDonald's“. Vokiečių automobilių koncernai BMW ir „Volkswagen“ savo gamyklų Kinijoje darbuotojams atostogas pratęsė iki vasario 10 dienos.

Pietų Korėjos automobilių gamintojas „Hyundai Motor“ vasario 1-ąją savo šalyje sustabdė flagmano visureigio gamybą, nes ėmė strigti reikiamų detalių tiekimas – kinai „Hyundai Motor“ tiekė elektros instaliacijos sistemas.

Jau mažina palūkanas

Kinijai gali tekti mažinti mokesčius, skatinti vartojimą ir mažinti palūkanų normas, kad koronavirusas ir taip raumenis prarandančiai ekonomikai nesuduotų žudančio smūgio.

Koks bus tikrasis epidemijos poveikis ekonomikai, kol kas neįmanoma nuspėti, tačiau kai kurie ekonomistai mano, kad vien šį ketvirtį tai kainuos 62 mlrd. JAV dolerių, rašo cnn.com

Didieji bankai smulkiajam verslui ir individualiems asmenis labiausiai viruso paliestose teritorijose palūkanų normas jau sumažino. Kinijos bankas paskelbė, kad leis Uhano ir likusios Hubėjaus provincijos gyventojams keliems mėnesiams atidėti paskolų mokėjimą, jei nutiks taip, kad dėl viruso jie praras pajamų šaltinį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.