„Lords LB“ valdomas fondas pritraukė „Edmond de Rothschild“ investicijas

Viena didžiausių Europos investicijų valdymo bendrovių „Edmond de Rothschild Asset Management“ įžengė į Baltijos šalių rinką – kompanijos valdomas fondas už daugiau kaip 27 mln. eurų įsigijo „Lords LB Asset Management“ fondo „Energy and Infrastructure SME Fund“ kartu su „Modus Group“ valdomos bendrovės „Parkdema“ obligacijų.

Viena didžiausių Europos investicijų valdymo bendrovių „Edmond de Rothschild Asset Management“ įžengė į Baltijos šalių rinką.<br>Asociatyvi nuotr.
Viena didžiausių Europos investicijų valdymo bendrovių „Edmond de Rothschild Asset Management“ įžengė į Baltijos šalių rinką.<br>Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eleonora Budzinauskienė, ELTA

2020-02-04 14:05

Pasak „Energy and Infrastructure SME Fund“ fondo valdytojo Domo Kačinsko, tai yra pirmas kartas, kai „Edmond de Rothschild Asset Management“ valdomas fondas investuoja į bendrovę Baltijos šalyse, įsigydamas 6 metų trukmės obligacijų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Šis sandoris yra svarbus visos Baltijos šalių rinkos brandos įvertinimas. Tokių pasaulinio lygio arba institucinių investuotojų atėjimas patvirtina, kad mūsų rinkoje vystomi projektai tampa patrauklūs ir esame patikimi bei perspektyvūs partneriai tarptautiniams žaidėjams“, – teigia D. Kačinskas.

„Labai didžiuojamės, kad galime augti kartu su „Parkdema“ ir pasiūlyti tvarų struktūrizuoto finansavimo sprendimą. Tikimės, kad tai yra pirmasis iš daugelio kitų kartu su „Lord LB Asset Management“ sudarytų sandorių Baltijos šalių rinkoje“, – pabrėžia „Edmond de Rothschild Asset Management“ infrastruktūros ir struktūrizuotų finansų vadovas Jean-Francis Dusch.

Pritrauktas investicijas planuojama panaudoti automobilių stovėjimo paslaugų veiklos plėtrai bei esamų paskolų refinansavimui, kartu užtikrinant ir optimalią nuosavo ir skolinto kapitalo struktūrą.

Bendrovę „Parkdema“ valdo „Energy and Infrastructure SME Fund“ ir „Modus Group“.“Parkdema“ valdo vieną didžiausių automobilių parkavimo aikštelių tinklų Vidurio Europoje: „Unipark“ ir „Europark“ prekių ženklus Lietuvoje ir Latvijoje, „City Parking Group“ – Lenkijoje ir mažumos dalį „Europark“ ir „City Park“ – Estijoje.

Šiuo metu „Parkdema“ valdomas aikštelių tinklas apima daugiau nei 500 aikštelių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje, o bendras vietų skaičius jose viršija 150 tūkst.

„Edmond de Rothschild“ šeimos valdoma investicijų grupė, veikianti 250 metų su būstine Šveicarijoje ir teikianti turto valdymo, privačios bankininkystės paslaugas bei investuojanti į įvairius sektorius – nuo energetikos ir vyndarystės. Viso grupės valdomo patikėtojo ir nuosavo turto vertė siekia 150 mlrd. eurų. Grupės valdomo turto struktūroje didėja infrastruktūros, privataus kapitalo ir nekilnojamojo turto dalis, tarp kurios yra sparčiai auganti infrastruktūros projektų skolinimo platforma BRIDGE“ nuo 2014 m. rugpjūčio pritraukusi 2,6 mlrd. eurų valdomo turto (AUM). „Edmond de Rothschild“ turi 15-oje pasaulio šalių įsikūrusius 32 biurus, kuriuose dirba 2,7 tūkst. specialistų.

„Lords LB Asset Management“ yra Lietuvos banko licencijuota investicijų valdymo bendrovė, nuo 2008 m. teikianti paslaugas instituciniams ir privatiems investuotojams. Iš viso bendrovė šiuo metu valdo 15 fondų: 12 nekilnojamojo turto fondų, 2 privataus kapitalo fondus ir 1 energetikos bei infrastruktūros fondą. Bendra fondų valdomo turto vertė 2019 m. birželio pabaigoje siekė 472,7 mln. eurų.

„Modus Group“ yra tarptautinė įmonių grupė, daugiausiai veikianti atsinaujinančios energetikos („Green Genius“), mobilumo paslaugų („CityBee“), išmanių parkavimo sprendimų („Parkdema“) ir automobilių prekybos srityse. Įmonių grupė valdo 18-os automobilių prekės ženklų atstovybių tinklą, tarp jų – „Porsche“, „Bentley“, BMW, „Fiat“, „Maserati“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.