Europos prekybos komisaras Ph. Hoganas netikėtai apsilankė Vašingtone

Už prekybą atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Philas Hoganas ketvirtadienį Vašingtone susitiks su JAV prekybos įgaliotiniu Robertu Lighthizeriu, Briuseliui siekiant užbaigti JAV ir ES nesutarimus dėl prekybos.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Mikutavičius, ELTA

Feb 6, 2020, 3:27 PM

Apie vizitą buvo paskelbta paskutinę minutę Ph. Hoganui atšaukus kalbą Briuselyje. Praėjusį kartą Ph. Hoganas ir R. Lighthizeris susitiko praeitą mėnesį.

„Šie susitikimai yra dalis reguliarių dvišalių kontaktų“ tarp ES ir Jungtinių Valstijų „dėl teigiamos dvišalės transatlantinės prekybos darbotvarkės“, teigė ES atstovai, neatskleisdami susitikimo detalių.

Praėjusį mėnesį Pasaulio ekonomikos forume Davose Donaldas Trumpas ir EK pirmininkė Ursula von der Leyen paskelbė norintys atnaujinti transatlantines derybas ir jau artimiausiomis savaitėmis pasirašyti oficialų prekybos susitarimą.

ES–JAV prekybos santykiai pablogėjo prieš 3 metus, kai D. Trumpas pradėjo eiti JAV prezidento pareigas ir paskelbė karą Jungtinių Valstijų prekybos deficitui su Europa.

D. Trumpas įvedė muitus plieno ir aliuminio importui iš ES. Bendrija savo ruožtu apmokestino gerai žinomas amerikietiškas prekes, tokias kaip džinsai ir motociklai.

D. Trumpas taip pat pagrasino įvesti muitus europietiškiems automobiliams, šie muitai ypač kelia nerimą Vokietijai. Vis dėlto, iki šiol D. Trumpas neįvedė muitų dėl nevienareikšmiško jų vertinimo JAV Kongrese.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.