Kinija perpus sumažins muitų tarifus prekėms iš JAV

Kinija paskelbė nuo vasario 14 d., praėjus mėnesiui po to, kai Pekinas ir Vašingtonas pasirašė dalinę prekybos sutartį, perpus sumažinsianti muitų tarifus 75 mlrd. dolerių vertės prekių iš JAV importui.

Sausį JAV ir Kinija pasirašė dalinę prekybos sutartį, kuri sumažino įtampą daugiau nei metus besitęsusiame prekybos kare.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Sausį JAV ir Kinija pasirašė dalinę prekybos sutartį, kuri sumažino įtampą daugiau nei metus besitęsusiame prekybos kare.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Mikutavičius, ELTA

2020-02-06 10:56

Mažinami pernai rugsėjį daugiau nei 1,7 tūkst. amerikietiškų prekių įvesti 5 ir 10 proc. tarifų muitai, skelbia Kinijos Valstybės tarybos Muitų komisija.

10 proc. tarifo muitai įvesti šviežioms jūros gėrybėms, paukštienai ir sojos pupelėms. Muitai taip buvo taikomi kaitrinėms lemputėms ir kai kuriems orlaivių tipams.

Šiuo žingsniu siekiama „skatinti sveiką ir stabilią Kinijos–JAV ekonominių ir prekybinių santykių plėtrą“, sakoma Muitų komisijos pranešime.

Komisija teigia besitikinti, kad „abi pusės laikysis sutarties, sieks įgyvendinti jos sąlygas ir sustiprinti rinkų pasitikėjimą“.

Sausį JAV ir Kinija pasirašė dalinę prekybos sutartį, kuri sumažino įtampą daugiau nei metus besitęsusiame prekybos kare. Pekinas, be kita ko, įsipareigojo per ateinančius dvejus metus įsigyti papildomai JAV prekių už 200 mlrd. dolerių.

Muitų tarifai sumažinti tuo metu, kai Kinijai trūksta išteklių kovoje su naujuoju koronavirusu, kuris nusinešė jau daugiau nei 560 žmonių gyvybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.