Vokiečiai pasirinko Klaipėdą – stato gamyklą ir žino, kas joje dirbs

Vokietijos polimerų gamintojas „Rehau“, siūlantis plačią gaminių iš plastiko paletę ir nuo 1997 metų vystantis prekybą Lietuvoje, plečia savo veiklą ir kuria modernią mikrokabelių vamzdžių sistemų gamyklą.

„Rehau“ investicija ypatinga tuo, kad ji bus Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).<br>atviraklaipeda.lt nuotr.
„Rehau“ investicija ypatinga tuo, kad ji bus Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).<br>atviraklaipeda.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2020, 5:58 PM

Įmonė, per metus parduodanti produkcijos už 3,5 mlrd. eurų, naujojoje gamykloje ketina įdarbinti 55 specialistus. Šis skaičius ateityje dar gali augti.

„Rehau“ įmonių grupė veikia įvairiuose verslo sektoriuose. Būsimoji gamykla Lietuvoje priklauso įmonės padaliniui „Sprendimai pastatams“.

Šis padalinys atsako už įvairių polimerinių produktų gamybą: vamzdžių, armatūros, komunikacijos sektoriui reikalingų sprendimų. Įmonės klientai yra didmeninės prekybos, telekomunikacijų įmonės bei savivaldybės visoje Europoje.

„Rinkdamiesi vietą naujai mikrokabelių vamzdžių sistemų gamyklai, mes analizavome įvairias galimybes.

Klaipėda įtikino mus ne tik savo vieta, infrastruktūra ir ekonomine aplinka bei Lietuvos politine situacija. Lemiamas faktorius mums buvo kvalifikuotų darbuotojų pasiūla, kuri mums būtina, siekiant toliau išlaikyti aukštus kokybės standartus“, – aiškina Dr. Roger Schönborn, „Rehau“ grupės valdybos narys bei „Sprendimų pastatams“ padalinio vadovas.

„Rehau“ įdarbins įvairių specialybių darbuotojus: inžinierius, mechanikus bei personalą su techniniais ir administraciniais gebėjimais.

Florian Schröder, Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų vadovas pabrėžia: „Mes džiaugiamės mūsų ilgamečio nario „Rehau“ sprendimu šalia sėkmingos prekybos įmonės atidaryti Lietuvoje ir gamyklą.

Ši informacija mus pasiekė tuo pačiu metu kaip žinia apie Vokietijos Federalinio ekonomikos ir energetikos ministro p. Peter Altmaier vizitą ir tai yra ženklas, kad mūsų šalių bendradarbiavimas nuolat auga.

Naujausios investicijos iš Vokietijos prisideda prie to, kad naujos darbo vietos būtų kuriamos ne tik automobilių pramonės sektoriuje ir tokiu būdu skatintų plėtrą regionuose“.

„Rehau“ investicija ypatinga tuo, kad ji bus Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).

Taip Klaipėdos LEZ vejasi Kauno LEZ, kurioje jau įsikūrė žymios vokiškos įmonės, kaip „Hella“ ir „Continental“.

Investicijas lėmė visų pirma galimybė rasti kvalifikuotų specialistų, išvystyta infrastruktūra ir verslui palankios sąlygos. Šis pasirinkimas dar kartą patvirtina, kad laisva ekonominė zona yra ideali vieta investicijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.