„Danske Bank“ pertvarko veiklą Lietuvoje – pranešė, kiek darbuotojų atleis

Skandinavų kapitalo „Danske Bank“ bankas pertvarko veiklą. „Bloomberg“ paskelbė, kad iš 400 atleidžiamų banko darbuotojų 110-čiai pavyko gauti darbo vietą naujoje organizacijoje. Iš viso Danijos „Danske Bank“ ir jo filialuose 2019-aisiais dirbo 22 tūkst. žmonių.

Lietuvoje „Danske Bank“ atleidžia 45 darbuotojus.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvoje „Danske Bank“ atleidžia 45 darbuotojus.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvoje „Danske Bank“ atleidžia 45 darbuotojus.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Lietuvoje „Danske Bank“ atleidžia 45 darbuotojus.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Lietuvoje „Danske Bank“ atleidžia 45 darbuotojus.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvoje „Danske Bank“ atleidžia 45 darbuotojus.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 27, 2020, 5:05 PM, atnaujinta Feb 27, 2020, 5:43 PM

Banko teigimu, 60 žmonių sutiko iš darbo išeiti savo noru, likę 230 buvo atleisti.

Skelbiama, kad Danijoje „Danske Bank“ atleidžia 120 žmonių, Suomijoje – 60. Lietuvoje įspėjimus apie atleidimą gavo 45 darbuotojai.

Pasak Užimtumo tarnybos Lietuvoje atstovės Mildos Jankauskienės, šiandien, vasario 27-ąją, tarnyba gavo iš „Danske Bank“ filialo Lietuvoje raštą, kad nuo kovo 13-osios iki birželio 30 dienos bus atleisti 45 žmones.

„Atleidžiami darbuotojai – tai jaunesnieji specialistai, specialistai, vyresnieji specialistai, jaunesniosios grandies vadovai“, – sakė M.Jankauskienė.

Užimtumo tarnybai bankas nurodė, kad atleidimo priežastis – banko filialas Lietuvoje įgyvendina pagrindinio banko sprendimus, susijusius su struktūrinių padalinių reorganizavimu.

Teigiama, kad toliau yra įgyvendinamas sprendimas nebeteikti finansinių paslaugų Lietuvoje, taip pat dalyje padalinių buvo perskirstytos užduotys tarp skirtingų komandų, automatizuotas užduočių atlikimas.

Todėl tam tikrų darbuotojų atliekamų funkcijų yra atsisakoma arba tą patį užduočių kiekį įmonėje gali atlikti mažesnis skaičius darbuotojų.

„Pagal įstatymą, įmonės, atleisdamos grupę darbuotojų, turi mus apie tai informuoti. Mes susitinkame su darbuotojais, žiūrime, kokios jiems galimybės yra įsidarbinti“, – sakė M.Jankauskienė.

Pasak „Danske Bank“ filialo Lietuvoje atstovės Akvilės Svolkienės, iš 4 tūkst. filialo darbuotojų organizaciniai pokyčiai paliečia apie 1 proc. pozicijų.

„Kadangi turime apie 300 atvirų darbo skelbimų, darbuotojams pasiūlytos kitos darbo vietos“, – sakė A.Svolkienė.

„Bloomberg“ teigimu, praėjusią savaitę „Danske Bank“ valdyba pareiškė, kad yra poreikis maždaug ketvirtadaliu pasididinti atlyginimus. Tokia būtinybė esą atsirado dėl to, kad smarkiai padidėjo jos darbo krūvis, kurį išpūtė pinigų plovimo skandalas. 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.