Vietovių sąrašas didėja – apsisprendę nebekeliauti gali susigrąžinti pinigus

Vartotojų teisių apsaugos tarnyba išplėtė sąrašą vietovių, į kurias nebenorintys vykti turistai gali reikalauti grąžinti jau sumokėtus pinigus.

Žmonės gali susigrąžinti pinigus už atšauktas keliones į Kiniją, kai kurias šiaurės Italijos savivaldybes.<br> A.Srėbalienės nuotr.
Žmonės gali susigrąžinti pinigus už atšauktas keliones į Kiniją, kai kurias šiaurės Italijos savivaldybes.<br> A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2020, 12:32 PM

Vartotojai gali susigrąžinti pinigus už keliones į Kiniją, kai kurias šiaurės Italijos savivaldybes, Pietų Korėjos Daegu ir Cheongdo miestus bei pietinėje Tenerifės salos dalyje esantį Adeche miestą ir jo apylinkes.

„Toks įvykis kaip koronavirusas, kuris sukelia kelionių nesklandumus, yra priskiriamas ypatingosioms aplinkybėms, kurių paslaugų teikėjai, tokie kaip oro vežėjai, negali kontroliuoti“, – pranešė tarnyba.

Pasak tarnybos atstovės spaudai Natalijos Jarmulkovič, jei vartotojai kreipiasi, kelionių organizatoriai privalo grąžinti pinigus.

„Susigrąžinti pinigus galima atsisakius kelionės į konkrečias vietoves, kurios skelbiamos Užsienio reikalų ministerijos tinklalapyje. Aišku, reikia sekti tą informaciją, nes gali atsirasti vis naujų vietovių“, – BNS sakė N. Jarmulkovič.

Ji pridūrė, kad pastaruoju metu ypač padaugėjo vartotojų kreipimųsi į tarnybą.

„Labai padaugėjo skambučių, netgi ne visai susijusių su tarnybos kompetencija. Žmonės klausia visko – ir dėl kaukių grąžinimo, ir dėl to, kur įsigyti tam tikrų prekių, kodėl nėra prekybos vietose kokių nors produktų.

Labai daug sulaukiame ir dėl kelionių. Vartotojai galbūt yra šiek tiek išsigandę, todėl klausinėja visko“ – sakė N. Jarmulkovič.

Lietuvoje reguliarius skrydžius iš Kauno ir Vilniaus į Milaną Italijoje vykdo pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ ir „Wizz Air“, tačiau abi nekomentuoja, kiek turistų siekia atšaukti keliones ir kiek jų atsisako vykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.