Europos Komisija atnaujino derybas dėl Lenkijos „Orlen“ ir „Lotos“ sujungimo

Europos Komisija atnaujino derybas dėl didžiausio Lenkijos naftos koncerno „Orlen“, turinčio naftos perdirbimo gamyklą Lietuvoje, susijungimo su antra pagal dydį Lenkijoje naftos pramonės grupe „Lotos“, pranešė „Orlen“.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Svajūnas Laukineitis, BNS

Mar 3, 2020, 2:15 PM

„Pateikę visus EK paprašytus papildomus dokumentus tikimės, kad galutinis sprendimas dėl „Lotos“ perėmimo bus priimtas iki pirmojo pusmečio pabaigos, kaip ir planuota“, – „Orlen“ pranešime spaudai cituojamas koncerno prezidento Danielis Obajtekas.

„Orlen“ prašymą EK leisti perimti „Lotos“ pateikė pernai liepą, o rugsėjį EK pratęsė jo svarstymą bei paprašė „Orlen“ pateikti daugiau informacijos apie šį planuojamą sandorį.

Valstybės kontroliuojamas „Orlen“ 2018-ųjų vasarį dėl šio neišvengiamu pavadinto sandorio pasirašė ketinimų susitarimą su Lenkijos finansų ministerija, kuri valdo 53,19 proc. „Lotos“ akcijų. Kitos „Lotos“ akcijos cirkuliuoja laisvojoje apyvartoje.

„Orlen“ skelbė, jog per pirmąjį sandorio įgyvendinimo etapą iš Finansų ministerijos įsigys 32,99 proc. „Lotos“ akcijų, o vėliau teiks viešąjį likusių akcijų supirkimo siūlymą.

„Šiuo sandoriu Lenkija įsitrauktų į pagrindines kuro ir energijos rinkos dalyvių plėtros tendencijas. Tai – Lenkijos įmonių atsakas į pasaulines naftos perdirbimo pramonės tendencijas, kurios sumažins nacionalinių perdirbimo įmonių likvidumo netekčių rizikas. Konsolidacijos procesai šiame sektoriuje tęsiasi ilgai, tai susiję su būtinybe užsitikrinti nacionalinį energetinį saugumą“, – teigė „Orlen“.

Planuojama, jog „Orlen“ ir „Lotos“ grupė per metus gamins 12 mln. tonų, 20 mln. tonų dyzelino ir aviacinio kuro.

„Svarbu pažymėti, kad apie du trečdalius šios produkcijos gamins gamyklos Lenkijoje. Šios apimtys turėtų padidėti, ateityje užbaigus įgyvendinamus bei realizavus planuojamus investicinius projektus“, – tvirtino „Orlen“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.