Vienoms įmonėms dėl koronaviruso gresia bankrotas, kitoms – pats darbymetis

Koronaviruso baimė padidino verslo apsukas. Vienkartinių pirštinių, medžiaginių kaukių, respiratorių, dezinfekavimo skysčio paklausa kyla kaip ant mielių. Tai verčia didinti ir gamybą, ir pardavimą.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Rankų dezinfekcinis skystis, dezinfekcija<br>V.Skaraičio nuotr.
Rankų dezinfekcinis skystis, dezinfekcija<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Mar 3, 2020, 2:59 PM, atnaujinta Apr 10, 2020, 4:25 PM

„Užsakymų tikrai gausėja“, – sakė Rokiškio rajone, Juodupėje, esančio virvių fabriko „Duguva“ filialo vadovas Modestas Bernackas.

Lietuvoje vienas didžiausių „Duguvos“ užsakovų – Pabradėje įsikūrusi įmonė „Intersurgical“, gaminanti įvairias medicinines priemones, skirtas kvėpavimo takų priežiūrai, – anestezijai, reanimacijai, deguonies ir aerozolio terapijai.

Rokiškėnai audžia elastines gumeles, kurios naudojamos kvėpavimo kaukėms ir intubacinėms sistemoms ant veido prilaikyti.

Šie „Duguvos“ gaminiai kartu su „Intersurgical“ įranga pasiekia daugybę užsienio valstybių – eksportuojama kone 98 proc. Pabradės įmonės produkcijos.

„Mūsų įmonės filialai veikia visame pasaulyje, užsakymų augimą pajutome pernai gruodį, vos tik Kinijoje pradėjo plisti koronavirusas.

Pastaruoju metu užsakymų srautas didėja ir Lietuvoje. Juntame ir šiek tiek panikos, taip pat dezinformacijos. Pasklido gandai, kad mes gaminame medžiagines kaukes ar respiratorius.

Bet mūsų produktai – medicininės kaukės, kurias naudoja gydymo įstaigų medikai ir jose gydomi ligoniai. Tuo metu vaistinėse prekiaujama medžiaginėmis. Jos visiškai kitokios“, – aiškino „Intersurgical“ pardavimų administratorė Greta Kliukienė.

Bendrovė sulaukia vis daugiau užsakymų iš įvairių valstybių. Smarkiai padidėjo specialių kvėpavimo sistemoms skirtų filtrų paklausa, nes jie sulaiko virusus, o „Intersurgical“ turi tai patvirtinančius sertifikatus. Tokie filtrai naudojami kvėpavimo sistemose, pavyzdžiui, kai pacientai operuojami ar atliekamos kitos procedūros.

„Šių prekių neturime“, – tokį atsakymą pastaruoju metu nuolat turi kartoti švaros prekių didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonės „Dagvila“ pardavimų vadybininkas Arturas Chackelevičius.

Skambinantys perpardavinėtojai prašo visko, kas susiję su asmens higiena. Pastaruoju metu ypač dažnai teiraujamasi dezinfekavimo skysčio rankoms, bet jo atsargų sandėliuose nėra.

„Dagvila“ tiekia apsaugos darbo drabužius, vienkartines pirštines, chalatus, antbačius, kaukes nuo dulkių ir bakterijų, kurios turi antibakterinį paviršių ir yra tinkamos naudoti medicinos bei pramonės įmonėse.

„Tiekiame prekes užsakovams pagal sutartis, sudarytas laimėjus viešuosius konkursus, todėl kainos nesikeičia“, – sakė A.Chackelevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.