G-7 lyderiai pažėrė pažadų – darys viską, ko reikia ekonomikai apsaugoti

Didžiojo septyneto (G-7) lyderiai pirmadienį pažadėjo naudoti visas jiems prieinamas priemones, kad apsaugotų ekonomiką ir padėtų darbuotojams, nukentėjusiems dėl koronaviruso pandemijos.

Pasaulio sveikatos organizacija kovo 11 d. pripažino koronavirusą pandemija. <br>Zumapress.com/Scanpix nuotr.
Pasaulio sveikatos organizacija kovo 11 d. pripažino koronavirusą pandemija. <br>Zumapress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2020, 9:56 PM

Dėl protrūkio vis daugiau valstybių priverstos užsidaryti, o pasaulio ekonomika pradeda strigti. Tad lyderiai pabrėžė, jog būtina suvienyti jėgas ir greitai veikti, kad būtų užkardyta didesnė žala.

„Pasiryžome koordinuoti priemones ir daryti viską, ko reikia, naudoti visas politikos priemones, kad pasiektume G-7 ekonomikų stiprų augimą ir apsisaugotume nuo neigiamų grėsmių“, – sakoma po skubiai organizuotos lyderių vaizdo konferencijos paskelbtame pranešime.

Šiomis priemonėmis bus siekiama „skubiai ir kiek būtina padėti labiausiai paveiktiems darbuotojams, įmonėms ir sektoriams“, sakoma pranešime.

Be to, lyderiai nurodė savo finansų ministrams kas mėnesį konsultuotis, kad būtų įgyvendintos politinės priemonės ir „toliau vystomi savalaikiai bei efektyvūs veiksmai“.

Jie atkreipė dėmesį į tiekimo grandinių sutrikimus dėl stringančio transporto, taip pat žalos šeimoms.

Lyderiai kreipėsi į tarptautines institucijas, įskaitant Tarptautinį valiutos fondą, ragindami „skubiai“ nukreipti finansinę pagalbą šalims, kurioms ji yra reikalinga.

„Esame įsipareigoję ryžtingai dirbti kartu, kad atsakytume į šią pasaulinę ekstremalią padėtį“, – pabrėžė G-7.

Jie taip pat sakė esantys „pasiryžę ne vien atkurti augimo lygį, kurio buvo tikėtasi prieš COVID-19 pandemiją, bet taip pat pakloti pamatą stipresniam augimui ateityje“, – sakoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.