G. Landsbergis: reikės ieškoti papildomų galimybių padėti verslui

Seimo opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS–LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad, jei situacija dėl koronaviruso užsitęs, gali tekti ieškoti papildomų būdų, kaip padėti verslui.

G.Landsbergis teigia, kad pasiskolinti Lietuvai nebus lengva, nes skolinasi ir kitos šalys.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Landsbergis teigia, kad pasiskolinti Lietuvai nebus lengva, nes skolinasi ir kitos šalys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2020, 9:28 AM

„Ko gero, pagrindinis klausimas yra, kiek ilgai viskas truks. Jeigu mėnesį, truputį daugiau, aš manau, kad su valstybės parama yra įmanoma maždaug stabilizuoti padėtį.

Jeigu krizė trunka ilgiau, tai tada, matyt, reikėtų ieškoti papildomų galimybių padėti“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, pasiskolinti Lietuvai nebus lengva, nes skolinasi ir kitos šalys.

„Prieš mėnesį ar net prieš dvi savaites pasaulis buvo kitas ir valstybė skolinosi projektams, turėjo atitikti įvairius kriterijus, biudžeto subalansavimo, skolos ir t.t. Dabar realybė yra kita.

Europos Sąjungoje visoms valstybėms yra nuimti biudžeto reikalavimai. Skolinasi visi. Mes turime iššūkių, Lietuva stojasi šiek tiek į eilės galą su savo poreikiais“, – sakė G. Landsbergis.

Seimas antradienį priėmė ekonomikos skatinimo paketą, kurį sudaro 2,5 mlrd. eurų.

Vyriausybei taip pat suteikta teisė skolintis papildomai 5 mlrd. eurų.

Priimtomis pataisomis, paskelbus ekstremaliąją situaciją ar karantiną ir darbdaviui dėl to negalint suteikti darbuotojui darbo sutartyje sulygto darbo užmokesčio, valstybės parama sieks 90 proc. nuo darbuotojui priskaičiuoto darbo užmokesčio (tuose sektoriuose, kur nustatyti Vyriausybės apribojimai karantino metu), bet ne daugiau nei 607 eurus „ant popieriaus.“

Kituose sektoriuose valstybės parama sieks 60 proc. nuo darbuotojui priskaičiuoto atlyginimo, bet ne daugiau nei 607 eurus „ant popieriaus.“

Seimas taip pat pritarė savarankiškai dirbantiems, kurie mokėjo socialinio draudimo įmokas, iki trijų mėnesių mokėti fiksuotą 257 eurų dydžio išmoką per mėnesį, kai dėl nustatyto infekcijų plitimą ribojančio režimo asmuo negali vykdyti savo veiklos. Išmoką bus galima gauti kreipiantis į Užimtumo tarnybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.