Lietuvos notarai vėl pradeda dirbti, bet tai darys jau kitaip

„Penktadienį Lietuvos notarai atnaujina savo darbą. Valstybei tarnaujantys žmonės visada dirba priešakinėse linijose, nepaisydami iškilusių rizikų. Notarams yra deleguotos labai svarbios funkcijos.

 Nuo kovo 20-osios notarai vėl pradėjo teikti paslaugas.<br> V.Balkūno nuotr.
 Nuo kovo 20-osios notarai vėl pradėjo teikti paslaugas.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-20 12:19

Todėl dėkoju už atsakingumą, kad šiuo visiems sunkiu laiku jie grįžta į savo biurus vykdyti itin reikalingų pareigų – užtikrinti valstybei ir jos žmonėms svarbiausių sandorių teisėtumą, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. – Tikiuosi, kad Lietuvos žmonės ir verslas taip pat elgsis atsakingai ir atidės tuos sandorius, kurie šiandien nėra būtiniausi“.

Dėl koronaviruso grėsmės plitimo, paskelbus Lietuvoje karantino režimą, teisingumo ministro įsakymais laikinai nuo kovo 16 d. iki kovo 20 d. buvo sustabdytas notarų darbas.

Notarų rūmų prezidento Mariaus Stračkaičio teigimu, darbą pradeda tie notarai, kurie turi apsaugos priemonių.

„Jaučiame didelę atsakomybę už mūsų klientų, notarų ir jų darbuotojų sveikatą. Todėl net iš kelių šaltinių perkame apsaugos priemones, jų žada suteikti ir Teisingumo ministerija.

Visiems teks apsišarvoti kantrybe, nes pandemijos situacijoje ne viską įsigyti pavyksta operatyviai. Tačiau dalis notarų jau atnaujino darbą, kiti prisijungs, kai bus gauta apsaugos priemonių“, – sake M. Stračkaitis.

Notarų biuruose priimami tik iš anksto nuotoliniu būdu – telefonu ar elektroniniu paštu užsiregistravę asmenys.

Notaras gali atsisakyti registruoti asmenį, neįleisti į patalpas asmens ir nesuteikti paslaugų, jeigu kyla abejonių dėl jo sveikatos būklės, jeigu nesilaikoma būtinų prevencijos priemonių ir kyla rizika sveikatai.

Visi pasirengiamieji darbai privalo būti atliekami nuotoliniu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.