Kaimo turizmo sodybose lovas paklojo ne bet kam, o medikams

Šiomis dienomis vis daugiau medikų dėl turėtų kontaktų su susirgusiais koronavirusu privalo dviem savaitėms atsiskirti nuo pasaulio – 14 dienų išbūti vienumoje.

Pasak A.Vaitkuvienės, šiuo metu yra laisvų kaimo turizmo sodybų, ir jos pasiruošė priimti medikus.<br> A.Srėbalienės nuotr. 
Pasak A.Vaitkuvienės, šiuo metu yra laisvų kaimo turizmo sodybų, ir jos pasiruošė priimti medikus.<br> A.Srėbalienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-23 19:10

Tai žinodami Lietuvos kaimo turizmo asociacijai priklausančių sodybų šeimininkai visoje Lietuvoje pasiruošė priimti medikus be jokio mokesčio.

Nuošaliose vietovėse, prie upių, ežerų ir miškuose įsikūrusios kaimo turizmo sodybos, svečius priimančios atskiruose nameliuose dėl minimalaus kontakto su kitais žmonėmis, tinka ir saviizoliacijai ir atokvėpiui.

Pasak šios asociacijos prezidentės, dr. Agnės Vaitkuvienės, medikai darbe patiria didelį stresą, sielojasi ir dėl grėsmės savo šeimos narių sveikatai. Dažnas jų neturi vietos, kur galėtų saugiai išbūti privalomą laiką atskyręs nuo šeimos ir artimųjų.

„Tuo tarpu mūsų asociacijai priklausančios sodybos yra patikimos ir socialiai atsakingos. Jose esančios gyvenimo sąlygos yra patikrintos ir įvertintos. Tai daroma suteikiant sodyboms kvalifikacinę kategoriją, kuri žymima gandro ženklu.

Asociacija savo nariams pateikė rekomendacijas, kaip dirbti karantino sąlygomis. Jos apsirūpina asmeninės apsaugos ir dezinfekcijos priemonėmis, koreguoja įsiregistravimo ir išsiregistravimo procedūras bei svečių judėjimą sodybos viduje ir teritorijoje. Taip siekiama kaip galima labiau apriboti fizinio kontakto tikimybę“, – sakė A.Vaitkuvienė.

Tuo pačiu apgyventintiems žmonėms sudaromos sąlygos daugiau laiko praleisti lauke, miške, perstatomi lauko baldai, rekomenduojami pasivaikščiojimo maršrutai.

„Kaimo turizmo situacija šiandien tikrai prasta, atšaukiamos išankstinės rezervacijos.

Sodybos nebegali priimti žmonių grupių, organizuoti renginių. Jos negauna pajamų, o tai ypač sudėtinga pavasarį, nes išgyventi per žiemą palikti rezervai jau praktiškai išnaudoti.

Tačiau mes suprantame, kad dabar yra tas laikas, kai kiekvienas turi pagelbėti kitiems tuo, kuo gali. Mes turime šiuo metu laisvų sodybų ir esame pasiruošę priimti medikus. Tai mūsų pilietinė pareiga“, – kalbėjo A.Vaitkuvienė.

Lietuvos kaimo turizmo asociacija vienija sodybas visoje Lietuvoje, todėl kviečia medikus, kurie dėl infekcijos platinimo grėsmės privalo, bet neturi galimybės gyventi atskirai nuo šeimos, kreiptis tel. +370 374 00354 arba el. paštu info@atostogoskaime.lt

„Mes padėsime susisiekti su sodybų šeimininkais“, – patikino A.Vaitkuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.