Koronaviruso neįsiūlė – daugiau tokių papuošalų nebegamins

Kalvis Egidijus Latėnas, sukūręs koronavirusą vaizduojantį metalinį papuošalą, jo niekam neįsiūlė, todėl nutarė daugiau tokių nebegaminti.

Veltui Audronė ir Egidijus Kaziuko mugėje reklamavo šį papuošalą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Veltui Audronė ir Egidijus Kaziuko mugėje reklamavo šį papuošalą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2020, 7:13 PM

Koronavirusas supakuotas ir saugiai guli namuose, užkrato neplatina. Niekas jo nenupirko ir niekam jis neįdomus“, – šypsojosi E.Latėnas, kuris tikėjosi, kad Kaziuko mugėje pademonstravęs pirmąjį tokį papuošalą paskui jų sukurs daugiau.

E.Latėnas ir jo žmona Audronė už koronaviruso papuošalą mugėje prašė 50 eurų. Menininkas sutiko – kaina gal ir didoka, bet mugė tam ir yra, kad joje galėtum derėtis.

Vis dėlto kalvis pripažino, kad mugėje lankytojai papuošalu domėjosi: „Dažnai girdėjau klausimą: „Kur čia tas jūsų virusas?“

Viena moteris net išdrįso papuošalą pasimatuoti. Bet pirkti išsigando.

Surimtėjęs E.Latėnas spėliojo, kad mugės lankytojai galbūt nenorėjo namo parnešti bėdos. Nesvarbu, kad tai viso labo papuošalas. Jis sakė laukiąs geresnių laikų. Galbūt tada toks papuošalas primins apie sunkmetį?

Nors kiti Kaziuko mugės dalyviai skundėsi, kad šiemet buvo sunku pirkėjams įsiūlyti gaminių, E.Latėnas tikino, jog prekyba vyko visai neblogai.

„Vis lyginau su praėjusių metų Kaziuku. Taip, žmonių šiemet buvo gerokai mažiau, bet paaiškėjo, kad tai tik į naudą. Šiemet daugiau sustodavo prie prekystalių, buvo laiko pasidairyti ir nereikėjo baimintis, kad tave nuneš minia“, – įspūdžius pasakojo E.Latėnas.

Šiųmetės mugės pirkėjai išpirko E.Latėno nukaldintas metalines saulutes. Taip pat jie pirko tai, kas pravers namuose: peilius, kamščiatraukius, kabliukus, papuošalus.

E.Latėnas yra sertifikuotų tautinio paveldo produktų tradicinis amatininkas, senojo kalvystės amato puoselėtojas. Amatą jis perėmė iš senelio, daugiau negu du dešimtmečiai dirba savarankiškai, o 1997 metais įkūrė metalo apdirbimo įmonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.