Kauniečiai taria „Tvirčiausią AČIŪ“ šalies medikams

„Mes galingi, kai esame vieningi“ – tokio šūkio vedami kauniečiai verslininkai stengiasi prisidėti prie kovos su koronavirusu ir padėti narsiausiems kariams – šalies medikams.

„Kavos banko“ kolektyvas ragina visus prisidėti prie pagalbos medikams.<br> Partnerio nuotr.
„Kavos banko“ kolektyvas ragina visus prisidėti prie pagalbos medikams.<br> Partnerio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-07 13:53, atnaujinta 2020-04-07 14:05

„Kavos banko“ kolektyvas šalies medikams pagamino kavą „Tvirčiausias AČIŪ“ ir jau padovanojo per 1000 pakuočių Vilniaus ir Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojams, MEDO gydytojų savanorių komandai, Klaipėdos, Ukmergės ligoninių gydytojams.

„Kiekvienam norisi asmeniškai padėkoti ir prisidėti, kaip kiekvienas iš mūsų gali“, – kalbėjo „Kavos banko“ vadovas Gražvydas Vilčinskas.

Jis pasakojo, kad susisiekė su kiekviena gydymo įstaiga, sužinojo, kiek jose yra personalo, ir išsiuntė tiek kavos pakuočių, kad užtektų kiekvienam gydytojui, slaugytojui ar kitam medicinos personalui.

Vienas iš MEDO gydytojų savanorių tinklo įkūrėjų Antanas Prasevičius teigė, kad ši „Kavos banko“ dovana – pirmoji, pasiekusi jų komandą.

„Šį tinklą įkūrėme neseniai, tik prasidėjus pandemijai, kad karantino sąlygomis žmonėms būtų prieinamesnės gydytojų konsultacijos. Mūsų gydytojai dirba visiškai savanoriškai, negaudami už nuotolines konsultacijas jokio atlygio. Todėl tokios dovanos tikrai motyvuoja“, – sakė A.Prasevičius.

Verslininkai žada siųsti šios kavos ir kitiems šalies medikams, tik kol kas dar nespėjo su visais susisiekti. Jie viliasi, kad šios dovanėlės ir parodytas dėmesys medikams leis pajusti palaikymą, pagerins savijautą, bent trumpam suteiks jėgų ir praskaidrins alinančią kasdienybę.

Dėl žmonių sveikatos ir gyvybės kovojantys medicinos darbuotojai susiduria su daugybe iššūkių – pradedant darbui ir saugai reikalingų priemonių trūkumu ir baigiant įtampa ir stresu.

„Sulaukėme labai daug žmonių palaikymo, iniciatyvių, paremti norinčių verslininkų, pavienių žmonių paramos. Toks pilietiškumo, geros valios pavyzdys tikrai įkvepia ir leidžia pasijusti, kad šioje kovoje esame ne vieni, – sakė Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties informacinių duomenų administratorė Rasa Markevičienė. – Pasinaudodami proga norėtume padėkoti visiems, ir ne tik mus rėmusiems, – ačiū už palaikymą ir rūpestį! Jis mums, medikams, labai daug reiškia.“

„Kavos banko“ kolektyvas ragina visus prisidėti prie pagalbos medikams. Pirkdami naują „Tvirčiausias AČIŪ“ kavą dalį sumos paaukosite COVID-19 pasekmių mažinimo fondui, kurio tarybai vadovauja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Dalį pajamų „Kavos bankas“ perves šiam fondui, kuris teikia pagalbą medikams, mokytojams, vaikams, senjorams. Be to, rinkdamasis, iš kurio tiekėjo pirkti reikiamus produktus, fondas pirmenybę teikia Lietuvos gamintojams.

„Labai norime ir mes paskatinti visus rinktis lietuvišką produkciją ir palaikyti savus gamintojus, kad jie galėtų išsaugoti darbo vietas ir taip palaikyti šalies ekonominį lygį, – sakė G.Vilčinskas. – Kol galime dirbti, dalinkimės ir padėkime tiems, kuriems sunkiau nei mums. Tik susivieniję galime nugalėti šį baisų visą pasaulį sukausčiusį priešą. O kuo greičiau jį nugalėsime, tuo lengviau patiems bus susigrąžinti gerovę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.