Konkurencijos taryba: būtina užtikrinti, kad ūkinės veiklos ribojimai būtų proporcingi

Karantino metu nustatyti veiklos ribojimai verslui turi būti proporcingi ir nesuteikti nepagrįstų privilegijų vieniems ūkio subjektams, taip diskriminuojant kitus, teigia Konkurencijos taryba.

Prekybininkai, kurių veikla suvaržyta, skundžiasi, jog šiuo metu teisė prekiauti ne maisto prekėmis suteikta tik didiesiems prekybos tinklams,<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prekybininkai, kurių veikla suvaržyta, skundžiasi, jog šiuo metu teisė prekiauti ne maisto prekėmis suteikta tik didiesiems prekybos tinklams,<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2020, 6:50 PM

„Konkurencijos taryba supranta, kad Vyriausybė nustatė apribojimus per karantiną pirmiausia siekdama apsaugoti gyventojų sveikatą precedento neturinčios pandemijos akivaizdoje.

Vis dėlto tiek, kiek tai leidžia su sveikatos apsauga susijusios aplinkybės, būtina užtikrinti, kad nustatomi ūkinės veiklos apribojimai būtų proporcingi ir nesuteiktų nepagrįstų privilegijų vieniems ūkio subjektams, diskriminuodami kitus“, – nurodo institucija.

Pasak Konkurencijos tarybos, tai svarbu, kad krizei pasibaigus, neatsirastų ar nepadidėtų privilegijuotoje padėtyje atsidūrusių ūkio subjektų rinkos galia, kai prastesnėje padėtyje buvę jų konkurentai patyrė didelių nuostolių ar net buvo priversti pasitraukti iš rinkos.

„Jeigu ilguoju laikotarpiu susiformuotų toks rinkos galios pokytis, jis būtų itin žalingas vartotojams, kurie už prekes ir paslaugas būtų priversti mokėti daugiau“, – teigia taryba.

Institucija nurodo, kad dalis prekybininkų, kurių veikla suvaržyta dėl Vyriausybės paskelbto karantino, skundžiasi, jog šiuo metu teisė prekiauti ne maisto prekėmis suteikta tik didiesiems prekybos tinklams, o smulkiesiems prekiautojams ir turgavietėms tai draudžiama.

Lietuvoje karantinas dėl koronaviruso pratęstas iki balandžio 27 dienos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.