Austrijoje darbą atnaujina pirmosios parduotuvės ir paslaugų įmonės

Austrijoje antradienį atnaujina darbą pirmosios parduotuvės ir paslaugų įmonės, pranešė vietos televizijos kanalas ORF.

Austrijoje antradienį atnaujina darbą pirmosios parduotuvės ir paslaugų įmonės, pranešė vietos televizijos kanalas ORF.<br>G.Bitvinskas
Austrijoje antradienį atnaujina darbą pirmosios parduotuvės ir paslaugų įmonės, pranešė vietos televizijos kanalas ORF.<br>G.Bitvinskas
Austrijoje antradienį atnaujina darbą pirmosios parduotuvės ir paslaugų įmonės, pranešė vietos televizijos kanalas ORF.<br>„Aprangos“ grupės asociatyvi nuotr.
Austrijoje antradienį atnaujina darbą pirmosios parduotuvės ir paslaugų įmonės, pranešė vietos televizijos kanalas ORF.<br>„Aprangos“ grupės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2020, 2:22 PM, atnaujinta Apr 14, 2020, 2:40 PM

Iki šiol šalyje dėl koronaviruso pandemijos veikė tik maisto prekių parduotuvės, vaistinės, gyvūnų prekių parduotuvės, bankai, pašto skyriai, skalbyklos ir cheminės valyklos, taip pat degalinės.

Nuo antradienio, šalies sveikatos apsaugos ministro Rudolfo Anschoberio  nurodymu, atnaujins darbą automobilių ir dviračių servisai, automobilių plovyklos, statybos ir sodo bei daržo prekių turgūs, neatsižvelgiant į jų plotą.

Taip pat atidaromos nedidelės parduotuvės, pavyzdžiui, optikos, drabužių ir avalynės, tačiau jų plotas neturi viršyti 400 kvadratinių metrų.

Austrijos ekonomikos rūmų duomenimis, vien tik Vienoje antradienį atnaujina darbą iš viso 4,6 tūkst. prekybos punktų ir paslaugų įmonių.

Parduotuvių darbuotojai turės stebėti, kad pirkėjai laikytųsi būtiniausio 1 metro atstumo.

Šio reikalavimo pažeidėjams gali būti skirtos baudos iki 3,6 tūkst. eurų.

Parduotuvėse, kurių plotas sudaro iki 400 kvadratinių metrų, vienu metu galės būti ne daugiau vieno pirkėjo 20 kvadratinių metrų plotui.

Didesnio ploto prekybvietės, kaip antai statybos prekių turgūs, taip pat privalės stebėti, kad būtų laikomasi atstumo.

Pažeidėjams gali būti skirtos iki 30 tūkst. eurų baudos.

Tebėra uždaryti dideli prekybos centrai, išparduotuvės, baldų parduotuvės, kirpyklos, viešbučiai ir restoranai.

Parduotuvių lankytojai Austrijoje taip pat privalo dėvėti apsauginę veido kaukę.

Lenkija nuo savaitgalio pradės mažinti suvaržymus dėl COVID-19

Lenkija nuo balandžio 19 dienos pradės palaipsniui atšaukti dėl koronaviruso šalyje galiojančius suvaržymus, pranešė radijo stotis RMF24, remdamasi sveikatos apsaugos ministro pareiškimu.

„Nuo balandžio 19-osios mes pradėsime lėtai „atšildyti“ ekonomiką“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Lukaszas Szumowskis.

Jis nepatikslino, kokie konkrečiai suvaržymai bus atšaukti ateinantį sekmadienį. Visgi ministras pabrėžė, jog nėra priežasčių teigti, kad artimiausiu metu koronaviruso problema bus visiškai išspręsta.

„Nemanau, kad birželį ar liepą epidemija baigsis. Deja, kovosime su ja visus metus“, – kalbėjo L. Szumowskis.

Lenkijos vyriausybės atstovas Piotras Mulleris savo ruožtu sakė, jog greičiausiai bus atšaukti prekybos suvaržymai. Anot jo, jei nuo ketvirtadienio visi lenkai bus įpareigoti dėvėti kaukes ar prisidengti veidus šalikais, tai į parduotuves bus galima įleisti daugiau žmonių. Šiuo metu nustatyta, vienai veikiančiai kasai gali tekti ne daugiau kaip trijų apsiperkančių žmonių.

Svarstoma galimybė atšaukti draudimą lankytis miškuose ir nacionaliniuose parkuose. P. Mulleris sakė, kad priims sprendimą trečiadienį arba ketvirtadienį, kai bus įvertinta situacija po Velykų švenčių.

Lenkijoje iki šiol nustatyti daugiau kaip 6,9 tūkst. koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, 245 žmonės mirė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.