Tarptautiniu etalonu laikomos „Brent“ naftos kaina traukia dugno link

Tarptautiniu etalonu laikomos „Brent“ rūšies naftos kaina trečiadienio Azijos prekyboje smuko daugiau nei 12 proc. ir pasiekė žemesnę nei 17 dolerių už barelį kainą. Tuo tarpu JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos kaina, anksčiau kiek atsigavusi, vėl krito iki 11 dolerių už barelį.

Degalinė, degalai, kuras<br>V.Skaraičio nuotr.
Degalinė, degalai, kuras<br>V.Skaraičio nuotr.
Naftos pasiūla toliau lieka per didelė, todėl kainos vėl krinta.<br>„Scanpix“ nuotr.
Naftos pasiūla toliau lieka per didelė, todėl kainos vėl krinta.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 22, 2020, 8:38 AM

„Brent“ birželio mėnesio ateities sandorių kaina krito net 12,31 proc. iki 16,98 dolerio už barelį, o WTI kaina birželio mėnesio pristatymui, prekybos sesijos pradžioje atsigavusi ir šoktelėjusi apie 20 proc., vėliau nukrito 5 proc. iki 11 dolerių už barelį.

Pirmadienio vakarinėje prekyboje Niujorko biržoje WTI ateities sandorių gegužės mėnesio pristatymui kaina krito iki rekordiškai žemos -37,63 dolerio už barelį ribos. Tai reiškia, kad naftos pardavėjai buvo pasirengę primokėti prekybininkams, kad šie paimtų iš jų naftą.

Rekordinis naftos kainos kritimas įvyko dėl investuotojų nerimo, kad JAV naftos atsargų saugyklos jau beveik pripildytos.

Pastarosiomis savaitėmis naftos rinkos patyrė nuosmukį, nes dėl koronaviruso protrūkio įvestas karantinas ir kelionių apribojimai smarkiai sumažino naftos paklausą pasaulyje.

Krizę dar labiau pablogino Saudo Arabijos ir Rusijos pradėtas naftos kainų karas. Nors Rijadui, Maskvai ir kitoms Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) nariams pavyko susitarti dėl naftos gavybos sumažinimo beveik 10 mln. barelių per dieną, to nepakako stabilizuoti rinkas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.