„Ryanair“ vadovas: neskraidysime, jei vidurines vietas reikės palikti tuščias

Pigių skrydžių oro linijų „Ryanair“ vadovas Michaelas O‘Leary‘is pareiškė, kad oro linijos neatnaujins skrydžių, jei vidurines vietas dėl COVID-19 reikės palikti tuščias. Tokią idėją jis pavadino „idiotiška“, praneša transliuotojas BBC.

Ryanair bendrovės generalinis direktorius Michaelas O'Leary.<br>P.Mantauto nuotr.
Ryanair bendrovės generalinis direktorius Michaelas O'Leary.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Barzdžius
A.Barzdžius
„Scanpix“ nuotr.
„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 23, 2020, 4:16 PM

M. O‘Leary‘is teigė besiviliantis, kad iki spalio bus galima atnaujinti apie 80 proc. skrydžių, jei liepą bus sušvelninti apribojimai. Tačiau jis sakė, kad tuščios vietos neužtikrins tinkamo saugaus atstumo laikymosi ir neatneš jokios finansinės naudos.

Jis pridūrė, kad jei Airijos vyriausybė tokią taisyklę įgyvendins, ji ir turės sumokėti už vidurines vietas, kitaip „mes neskraidysime“.

Kaip ir kitos didelės oro linijos, „Ryanair“ nevykdo skrydžių, Europos šalims įvedus kelionių apribojimus, siekiant suvaldyti koronaviruso pandemiją.

Tačiau pramonės ekspertai mano, kad, taikant keletą sąlygų, vasarą šios taisyklės bus sušvelnintos.

„Emirates“, „easyJet“ ir JAV oro linijos „Delta“ teigė, kad planuoja vidurines vietas palikti tuščias. Keletas oro vežėjų mano, kad tokią rekomendaciją kai kurių šalių vyriausybės gali paversti taisykle.

Tačiau M. O‘Leary‘is laikraščiui „Financial Times“ sakė, kad tokia idėja yra „idiotiška“ ir neužtikrins saugaus dviejų metrų atstumo tarp keleivių.

„Neuždirbsime pinigų iš 66 proc. apkrovos koeficiento“, – teigė jis.

„Ryanair“ vadovas sakė, kad Europa turėtų sekti Azijos pavyzdžiu ir imtis veiksmingesnių priemonių, tokių kaip, pavyzdžiui, priversti žmones transporte dėvėti kaukes ir oro uostuose tikrinti jų temperatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.