Rusijos įdarbinimo bendrovės sulaukė klientų atplūdžio: suskubo darbintis užsienio kompanijose

Kaip ir visame pasaulyje, Rusijoje dauguma biurų darbuotojų dabar triūsia namuose. Tačiau ne vienas jų šia proga suskato pakeisti darbdavius.

Užsienio kompanijoms darbuotojų ieškančios Rusijos įdarbinimo bendrovės teigė per karantiną sulaukusios nemenko naujų klientų antplūdžio.<br>„TASS/Scanpix“ nuotr.
Užsienio kompanijoms darbuotojų ieškančios Rusijos įdarbinimo bendrovės teigė per karantiną sulaukusios nemenko naujų klientų antplūdžio.<br>„TASS/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai LR, Maskva

Apr 24, 2020, 9:21 PM

Sostinės valdžiai pareikalavus biuruose veikiančios įmonės nurodė daugumai darbuotojų atlikti užduotis iš namų. Bet jie ne visuomet paklūsta savo darbdaviams.

Užsienio kompanijoms darbuotojų ieškančios Rusijos įdarbinimo bendrovės teigė per karantiną sulaukusios nemenko naujų klientų antplūdžio.

Mat prasidėjo ne fizinė, bet elektroninė emigracija, kurios didžioji banga, anot rinkos ekspertų, dar laukia ateityje.

Daugelis „biurų planktonu“ vadinamų darbuotojų suvokia, kad netrukus gali būti atleisti. Šiuo metu valdžia draudžia mažinti etatų skaičių, tačiau kompanijos sulaukia vis mažiau užsakymų, todėl, kai tik bus panaikintas šis įpareigojimas, atleidimų tikrai neišvengs.

Tačiau nuotolinis darbas turi privalumų – juk galima taip atlikti ir Vokietijos ar JAV kompanijų užsakymus. Įdarbinimo agentūros jau pastebėjo, kad labiausiai medžiojami Rusijos informacinių technologijų, sveikatos apsaugos, pardavimų ar rinkodaros specialistai.

Jei tokie pretendentai padoriai moka anglų ar kurią kitą užsienio kalbą, jiems jau dabar atviri keliai dirbti užsieniečiams.

„Karas yra pažangos variklis, o kautynės su koronavirusu – ne išimtis. Jos padės daugeliui rusų susirasti geresnį darbą, didesnį atlyginimą, o gal net ir naują tėvynę“, – rašė laikraštis „Trud“.

Tuo metu Rusijos paslaugų kompanijos vis dažniau samdo ne brangiai kainuojančius sostinės specialistus, bet jų kolegas iš provincijos. Vienintelė sąlyga – turėti pakankamai įgūdžių ir tinkamą interneto ryšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.